Sport

Ullrich mener Armstrong bør beholde Tour-seirene

Forstår ikke hvorfor Lance Armstrong er strøket fra listene.

TO JUKSERE: Jan Ullrich ble nummer tre i Tour de France i 2005, mens Lance Armstrong vant. Begge var gjennomdopet.
  • NTB

Jan Ullrich som selv har innrømmet doping, forstår ikke hvorfor Lance Armstrong er fratatt de sju Tour-seirene han vant fra 1999 til 2005. Armstrong var suveren i Touren på begynnelsen av 2000-tallet, men etter at han innrømmet at han var dopet alle de årene han vant verdens største sykkelritt, ble han strøket på listen over tidligere vinnere. Det reagerer Jan Ullrich på.

— Jeg mener det mest riktige ville være å gi Armstrong Tour-seirene tilbake til ham. Bjarne Riis fikk jo seieren sin fra 1996 tilbake etter at han var ute fra listen i et år, og han innrømmet jo også at han var dopet, sier Ullrich til Sport-Bild.

Det var i 2007 Riis innrømmet dopingbruk det året han vant Touren. Det var langvarig press som førte til at dansken innrømmet jukset. Konsekvensen var at han ble strøket fra Tour-listen i 2008, men så var han tilbake igjen. En liten notis knyttet til navnet hans forteller at han har innrømmet bruk av forbudte stoffer.

— Tidene var slik at alle brukte doping på 1990-tallet. Det hjelper ikke noen å frata Armstrong seirene, mener Ullrich som ventet veldig lenge før han innrømmet å ha vært med på dopinggaleien.

— I etterpåklokskapens lys burde jeg kanskje ha oppført meg annerledes, men nå ble det slik det ble, sier «kraftverket fra Rostock» til den tyske avisen.

(©NTB)