Sport

Tysk sykkelstjerne langet ut mot Sagan. Noen timer senere gjorde han helomvending.

André Greipel beklager overfor syklisten som tirsdag ble kastet ut av Tour de France.

André Greipel gikk hardt ut mot Peter Sagan etter episoden på den fjerde etappen.

Lotto Soudal-stjernen André Greipel var ordentlig sint på Peter Sagan etter Mark Cavendishs velt i Tour de France. Noen timer senere modererte han seg kraftig.

Tirsdagens etappe ble av det svært dramatiske slaget. Like før mål deiset Cavendish hardt i reklameskiltene og den franske asfalten. TV-bildene viste at briten ble truffet av verdensmester Sagans albue.

Les også

Peter Sagan kastes ut av Tour de France

Langet ut

Etter først å ha blitt deplassert til sisteplass på resultatlisten, bestemte rittjuryen seg for å kaste Sagan ut av årets Tour de France.

Episoden, som kan ha kostet Cavendish resten av Touren, ble selvsagt et stort samtaletema blant rytterne i målområdet i Vittel. Greipel var blant dem som gikk til angrep på Sagans oppførsel under massespurten.

– Det er en fyr i en VM-trøye som gjør som han vil. Jeg synes juryen bør se på det han gjør. Han gjorde det også på den innlagte spurten. Jeg synes ikke VM-trøyen (Sagan) gjør seg selv noen ære. Det er helt riktig at man er sint etter noe slikt. Se på bildene, så vil dere forstå. Han tror han er kongen, men han skal også følge spillereglene, sa Greipel, som bykset opp til tredjeplass på etappen etter at Sagan forsvant ut av resultatlisten.

Les også

TV-kanal: Cavendish har pådratt seg brudd – ute av Tour de France

Her går blant andre Mark Cavendish i bakken i spurten i Vittel.
Les også

Cavendish frykter at Tour de France ryker etter den omstridte episoden

Beklager

Noen timer senere fikk pipen en annen lyd. Da hadde Greipel satt seg ned og sett grundigere på bildene.

– Noen ganger bør jeg se bildene før jeg sier noe. Unnskyld til Peter Sagan. Jeg mener juryens beslutning er for streng, skrev han på Twitter.

Greipel var ikke alene om å mene at juryen slo for hardt ned på Sagans albue mot Cavendish.

– Disk av Sagan er feil avgjørelse etter min mening, Cav er i ubalanse og lener mot Sagan før albue kommer, tvitret TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.

Peter Sagan ble kastet ut av Tour de France. Men ikke alle er enige.

Den profilerte sykkeltreneren Atle Kvålsvoll deler Lauritzens syn på saken og svarte med: «100% enig med Dag Otto. Det var ikke plass til Cav».

– Satte ryttere i fare

Til procycling.no uttrykker Alexander Kristoff at avgjørelsen om å utestenge Sagan er «ganske tøff».

– Ja, jeg synes egentlig det, men den albuen han satte var heller ikke noe som hører hjemme ute ved barrièrene, sier Katjusja-profilen.

Ifølge juryleder Philippe Marien ble Sagan diskvalifisert «for å ha satt andre ryttere i fare, inkludert Mark Cavendish og de øvrige som var involvert i kræsjet».

Reglementet åpner for diskvalifikasjon i «alvorlige tilfeller».

(©NTB)

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff