Hun vil være med videre i Vipers: – Ikke gitt at man får ny kontrakt

Hanna Yttereng fikk ros for forsvarsspillet etter kampen mot Bucuresti. Kontrakten går ut ved sesongslutt, men strekspilleren vil være med videre.

Hanna Yttereng fikk skryt for forsvarsspillet mot Bucuresti fra Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad og keeper Andrea Austmo Pedersen.
  • Kjetil Samuelsen
  • Jon Berntsen Kåsa

Hanna Yttereng (28) har vært lite å se på banen for Vipers denne sesongen grunnet en håndskade. Men i de siste kampene har hun vært på streken og scoret mål.

Mot Bucuresti i lørdagens knepne Champions League-tap spilte hun mye da Heidi Løke var ute med hjernerystelse.

28-åringen er på utgående kontrakt, men har lyst til å bli med videre i klubben.

– Vi får se. Det er ikke gitt at jeg får ny kontrakt i Vipers, sier Yttereng, som scoret to mål i tomålstapet.

I slutten av januar fikk Vilde Jonassen, Tonje Refsnes, Malin Aune, Heidi Løke, Marta Tomac, Katrine Lunde og Silje Waade nye Vipers-kontrakter. Det ble presentert under en pressekonferanse i Dyreparken.

I slutten av januar fikk Vilde Jonassen, Tonje Refsnes, Malin Aune, Heidi Løke, Marta Tomac, Katrine Lunde og Silje Waade nye Vipers-kontrakter.

Fikk ros fra treneren

Dette var hennes første Champions League-kamp på hjemmebane etter skaden.

– Jeg har vært ute veldig lenge, så jeg var spent. Jeg synes det gikk greit. Det er artig å være med å bidra igjen, sier strekspilleren.

Hanna Yttereng fikk ros fra Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad for innsatsen mot det rumenske laget.

– Hun gjør det veldig bra. Hun har kommet inn i laget på en fin måte, og bidrar sterkt til at vi blir bedre i forsvar, sier Gjekstad.

Hanna Yttereng (nummer 24) scoret to mål i tomålstapet mot Bucuresti.

– Vi har dialogen

– Er det aktuelt å gi henne en ny kontrakt?

– Det er ikke noe jeg har stilling til her og nå. Vi har den dialogen, så det er klart at det er aktuelt. Men det er ikke noe vi tar direkte etter denne kampen, svarer Gjekstad.

Vipers-keeper Andrea Austmo Pedersen skrøt av forsvaret etter kampen. Hun trakk da fram Yttereng som en viktig bidragsrytter.

– Forsvaret skal ha skryt. Hanna (Yttereng) gjorde det veldig bra, det var godt å ha henne tilbake. Det gjorde det også lettere for meg, sier Austmo Pedersen, som ble kåret til Vipers’ beste spiller mot Bucuresti.