Hamlets nye motstander klar – møter realityprofil

Marthin Hamlet (29) har gode muligheter til å sikre seg en semifinaleplass i PFL, men da må han vinne mot amerikanske Cory Hendricks (33) – som markerte seg i realityserien The Ultimate Fighter i 2016.

NY KAMP 17. JUNI: Marthin Hamlet avbildet på trening i Lambertseter Bryteklubb i mars.

– Hendricks er en god motstander fordi stilen hans passer meg bra. Jeg føler meg veldig avslappet i forhold til semifinaleplass, sier Hamlet til VG.

Det er tre uker siden han herjet med Dan Spohn i åpningskampen, og vant på submission i andre runde av det første oppgjøret. I PFL-turneringen stikker vinneren av med én million dollar – etter dagens kurs i overkant av åtte millioner kroner.

– Det var mange som fikk opp øynene etter første kamp, og jeg er sikker på at jeg kommer til å levere i den neste også, sier 29-åringen fra Tønsberg selvsikkert.

Les også

Hamlet med spektakulær PFL-debut: – Så deilig dette var!

Den første kampen gikk i Atlantic City 29. april, og den andre kampen går samme sted. Men i mellomtiden har Hamlet oppholdt seg i Las Vegas der han trener sammen med den svenske UFC-fighteren Ilir Latifi, som skal gå kamp på et UFC-stevne i Las Vegas 5. juni mot Tanner Boser.

– Jeg blir værende i Las Vegas frem til 6. juni. Jeg hjelper Latifi med oppvarming og bidrar litt i hjørnet hans før jeg reiser ned til Atlantic City igjen, forklarer Hamlet.

Les også: Hamlet om sin «nye» kropp: – Er blitt ekstremt nøye

Forberedelsene til den første kampen gjorde han sammen med Jack Hermansson, som går kamp i Las Vegas førstkommende helg, og møter Edmen Shahbazyan.

Disse Instagram-bildene er fra trening med Latifi og PFL-kollega Sadibou Sy – også han fra Sverige:

17. juni skal altså Hamlet møte Hendricks, som stepper inn for Nick Roehrick. Sistnevnte tapte på knockout i første kamp, og er derfor suspendert i åtte uker.

Hendricks var i ferd med å få et gjennombrudd da han i 2016 var en av deltagerne i realityserien The Ultimate Fighter, som brukes til å rekruttere nye profiler til UFC. I sin første kamp der vant Hendricks på submission mot Khalil Roundtree og imponerte UFC-president Dana White.

Men Hendricks trakk seg senere fra konkurransen på grunn av en nakkeskade, og Roundtree ble hentet tilbake og fikk til slutt UFC-kontrakt. Han har de siste årene konkurrert i den russiske organisasjonen ACA og står med syv seirer og tre tap som proff.