Anders Mol frykter han kan ha beinskjørhet

Sandvolleyballspiller Anders Mol (23) har slitt med en vond hofte over tid og skal testes for beinskjørhet. Det forteller han til Bergensavisen.

FRYKTER ALVORLIG SKADE: Sandvolleyballspiller Anders Mol skal testes for beinskjørhet.
  • Ida Høidalen, VG

Verdens beste sandvolleyballspiller skal ta MR-test hos Olympiatoppens leger neste uke. Da vil han forhåpentligvis få svar på om han har beinskjørhet. Mol forteller til BA at han har slitt med smerter i hofta siden han og makker Christian Sørum tok EM-gull i september.

– De mener det kan være en sammenheng mellom tidligere kne- og lårskader, og problemene i hoften. Det kan være osteoporose, altså beinskjørhet, sier Mol til avisen.

– Jeg vil helst bare få en diagnose. Og er det osteoporose, sier legene at det kan behandles ved at jeg får medisin nå. Den skal i så fall holde meg bra i fire år, så må jeg få en ny dose, legger han til.

Mol og makker Sørum har konkurrert lite i 2020 grunnet coronapandemien. EM-gullet og en turnering i Nederland i tillegg til en oppvisningskamp i Lofoten er det eneste som har stått på programmet.

De to er rangert som verdens beste sandvolleyballpar og er favoritter til å kjempe om gullet under OL i Tokyo til sommeren.

Grunnet skadeproblematikken har Mol fokusert på den fysiske treningen de siste månedene. Mol har vært skadeforfulgt gjennom karrieren, og blant annet opplevd lungekollaps to ganger.

Mol har ikke besvart VGs henvendelse om skaden.