Christiansen positiv etter syvendeplass: – Har vært litt nervøs

OL-håpet Henrik Christiansen (24) lå på tredjeplass med 100 meter igjen i svømme-EM, men klarte ikke å avslutte godt nok til å ta en medalje på 400 meter fri.

SKUFFET: Henrik Christiansen på 400 meter fri i svømme-EM 17. mai.
  • Simon Zetlitz Nessler, VG
  • Mats Arntzen, VG

Henrik Christiansen lå et stykke bak konkurrentene ut fra start, men spiste seg gradvis mer innpå og ved passering 300 meter var han oppe på tredjeplass.

– Jeg sover litt i timen og blir litt opphengt i de andre konkurrentene, sier Christiansen om starten.

Nordmannen hadde imidlertid ikke nok krefter igjen på slutten og endte helt nede på syvendeplass, med tiden 3.46,87.

Med det var han 1,48 sekunder bak bronsen, som gikk til Danas Rapsys fra Litauen. Russeren Martin Malyutin vant med tiden 3.44,18, 45 hundredeler foran Felix Auböck.

– Jeg har vært litt nervøs fordi jeg ikke har konkurrert på en stund og dermed fått veldig få svar på hvordan formen er, men jeg er litt lettet i dag over at formen er såpass bra, sier Christiansen til VG.

Henrik Christiansen har tatt sølv i de siste utgavene av langbane-EM på 400 meter fri og nordmannen viste i forsøket at han også hadde tenkt til å blande seg inn i medaljekampen i årets mesterskap. Christiansen hadde der den nest beste tiden med tiden 3.47,51 - som var Christiansens syvende beste tid på distansen og kun 1,14 sekunder bak hans personlige rekord (3.46,37) fra mars 2016.

– Det er veldig lenge siden sist jeg har konkurrert, så det er egentlig bare veldig deilig å komme i gang igjen. Det er det vi har satt som mål før OL, sier han.

Kun sveitsiske Antonio Djakovic var bedre i forsøket, 28 hundredeler foran Christiansen. Nordmannen forbedret tiden til finalen og svømte inn til sin tredje beste tid på distansen noen gang, men det var altså ikke nok til å ta en ny EM-medalje på distansen.

BEDRE TIDER: Henrik Christiansen her fra Korea-VM i 2019.

Christiansen skal også svømme 800 meter og 1500 meter fri i mesterskapet. Forsøket på 1500 meter kommer allerede tirsdag formiddag, med finale onsdag kveld. Forsøket på 800 meter er fredag formiddag, med finale lørdag kveld.