Verdensmesterne med dyster spådom: – Blir det ikke rustet opp her, dør det ut

Andreas Stjernen og Roar Ljøkelsøy har samlet 14 VM- og OL-medaljer. Nå er de redde for hva som vil skje om koronaregningen setter en stopper for et nytt hoppanlegg i Granåsen.

Roar Ljøkelsøy, Andreas Stjernen og Håvard Lie er klar i talen. Om det ikke blir ny bakke i Granåsen, dør hopp- og kombinertsporten ut i Trøndelag.

– Det er et argument som ikke henger på greip. Jeg kan skjønne at noen tenker sånn, men man må sette dette i et langtidsperspektiv. Bygger vi en ordentlig bakke, vil det kunne stå i 40 år. I tillegg har verdenscuprennet i Granåsen 8,5 millioner seere. Det er ingen andre arrangementer i Trondheim som har det utstillingsvinduet til resten av verden. Dessuten må man tenke på folkefesten vi vil få i VM, og det vil si også langrenn. Har vi ikke hopp og kombinert her, får vi ikke langrenn heller. Da er VM for nordiske grener borte.

Det svarer Trønderhopps daglige leder Håvard Lie på spørsmålet om hvorfor Trondheim kommune skal investere i et hoppanlegg som vil koste over 500 millioner kroner, og som han anslår rundt 70 utøvere vil bruke aktivt.

Les hele saken med abonnement