Nedtur for Lundby - mistet verdenscupledelsen

Maren Lundby hoppet seg opp, men havnet utenfor pallen.

Maren Lundby hopper uten den gule ledertrøyen i søndagens renn.

Maren Lundby hoppet seg opp fra en 9.-plass til en 5.-plass i lørdagens hopprenn i Rasnov, men mistet verdenscupledelsen. 5.-plassen delte hun med Silje Opseth.

Før lørdagens verdenscuprenn lå Lundby bare ett poeng foran østerrikske Eva Pinkelnig i verdenscupsammendraget, men etter 5.-plassen mistet hun ledelsen til en annen østerriker, Chiara Hölzl. Den norske hopperen er nå nummer tre i sammendraget, 15 poeng bak Hölzl.

Hölzl vant rennet, mens Pinkelnig tok 3.-plassen. Katharina Althaus ble nummer to etter å ha ledet halvveis. Hölzl, som vant fredagens kvalifisering, var nummer fem etter 1. omgang.

Les også

Lundby slått av tenåring tross bakkerekord

Opseth med karrierebeste

Silje Opseth var beste nordmann etter én omgang. Etter et hopp på 89,5 meter lå hun på 8.-plass. I finaleomgangen landet hun på 92 meter, som holdt til en delt 5.-plass med Lundby.

Det er Opseths første topp fem-plassering. Opp til vinner Hölzl var det 17,3 poeng for de to norske hopperne.

– Karrierebeste smaker utrolig godt. Det betyr at jeg tar skritt i riktig retning. Etter en litt kjip helg i Zao var dette ekstra deilig. I dag stemte posisjonen veldig bra i det andre hoppet. Når jeg da tar sjansen og trykker i riktig retning på hoppet, blir det bra, sa Opseth som snart håper å være på pallen.

– Jeg føler fortsatt at jeg har mye mer å gå på, fortsatte hun.

Les også

Maren Lundby mener det er naturlig at menn tjener mer enn henne

Silje Opseth leverte karrierebeste lørdag.

Ingen fjerde strake seier

Lundby lå på 9.-plass etter 1. omgang etter et hopp på 87 meter.

Den norske hoppstjernen fikk det bedre til i finaleomgangen. Da hoppet hun 93 meter. 25-åringen trives egentlig i bakken i Rasnov og hadde vunnet de tre siste rennene der før lørdagens konkurranse. Dårlig hopping i 1. omgang ødela for hennes fjerde strake seier i Romania.

Anna Odine Strøm lå på en 20.-plass etter 1. omgang og endte som nummer 23.

Søndag er det duket for et nytt verdenscuprenn i Romania.