Tror ikke på Armstrong

<strong>MONACO (Aftenposten.no):</strong> Kurt Asle Arvesen og sjefen hans Bjarne Riis er glad for å se Lance Armstrong tilbake i Tour de France, men de tror ikke han vinner.

Kurt Asle Arvesen (t.h.) på dagens pressemøte sammen med Andy Schleck (nærmest) og Fabian Cancellara. Bak kommer Jens Voigt gående. FOTO: ESPEN HANSEN
  • Espen Hansen

-Lance kan ta en topplassering, men jeg tror ikke han vinner, sa Arvesen da CSC traff pressen på Grimaldi Forum i Monaco i ettermiddag. -Nei, jeg tror bare ikke at han kan følge de yngre rytterne med Fränk og Andy (Schleck) i spissen i fjellene. Det tror jeg bare ikke, sa Bjarne Riis. Veldig mye dreier som om Lance Armstrong to dager før rytterne ruller ut på den første etappen i årets Tour de France. De aller, aller fleste mener det er bra for sporten at han er tilbake, men få tror amerikaneren er sterkt nok til å henge med oppover de verste fjellene. -Han viser en fantastisk mot ved å komme tilbake, og det er opp til oss andre å utnytte best mulig all den publisiteten han skaffer sykkelsporten, sa Bjarne Riis da han presenterte Saxo Banks Tour-lag. Det har lenge vært spekulasjoner om hvem som egentlig skal være kaptein på Astanas lag. Offisielt er det Alberto Contador, men mange vil ikke helt tro at Armstrong har akseptert at det ikke er han som er sjefen. Ryktene om intern splittelse i laget går allerede, men det nekter Riis å tro på: -Det må være i pressen at det er konflikter. Det kan ikke være det på laget to dager før start. Hvis jeg hadde bestemt, ville det vært én sjef, og det var Contador. Hvis det ikke er det, skal det bli morsomt å se hva som skjer, sa dansken. Arvesen var enig: -Armstrong er et talent uten like, det har han vist så mange ganger. Han ble bedre og bedre under Italia Rundt, og det forundrer meg ikke om han tar en topplassering. Men jeg tror også at han er så raus at han gir Contador den støtten han skal ha. Både Arvesen og Riis er imponert over bredden på laget til Astana. -Det snakkes mest om Contador, Armstrong og Leipheimer. Alle glemmer at Andreas Klöden også er et vinneremne, mente Arvesen om tyskeren som har en annenplass i verdens tøffeste etapperitt fra 2004. Arvesens lag Saxo Bank regner nesten med å ta den gule trøya først av alle. Fabian Cancellara er gigantisk favoritt til å vinne den 15,5 km lange åpningsetappen. -Gjør han det, kommer vi til å kjempe hardt for å beholde den så lenge som mulig i den første uka. Det betyr så mye for sponsoren vår gjennom økt markedsføring at det må vi bare, sa Kurt Asle Arvesen hvis viktigste jobb er å sørge for at brødrene Fränk og Andy Scleck kommer så billig som mulig gjennom det som for dem er transportetapper. Det er når de vonde fjellene dukker opp at de to brødrene skal vise sin styrke. -Jeg tror Andy er sterkere enn Fränk akkurat nå. Hadde jeg vær sjef, ville jeg latt Fränk gå etter klatretrøya. Dermed ville han også slippe veldig mye press, mente romsdalingen.

Les også: