Dragons frykter sjukdomsepidemi

Åpningen på Jordal ble sjukt dårlig for Storhamar. Spørsmålet er om det kan bli enda verre de neste dagene.

LÅTT PÅ JORDAL: Eirik Skadsdammen (f.v.) Michael Smithurst, Pål Johnsen, Mads Hansen, Christian Larrivée og Eirik Børresen innser at slaget er tapt mot Vålerenga denne gangen.
  • Rune Steen Hansen

VÅLERENGA — STORHAMAR 4-2

HAMAR (HA): I dag vil Michael Smithurst ta en prat med klubblege My Lystad om hvorvidt det er grunnlag for å sette inn tiltak for å hindre at det sprer seg en sjukdomsepidemi i laget.

For det falt fra spillere hele veien fra Hamar og helt til spillerne var på isen i går.

Først kastet Fredrik Lystad Jacobsen inn håndkleet med feber før Dragons dro fra Hamar.

Deretter tok kaldsvetten tak i Lars Løkken Østli. Og minutter før laget gikk på isen hang Dragons-backen over doskåla og kastet opp.

Da første periode var over, var det ferdigspilt for Joakim Jensen også. Da hadde han kastet opp.

Enda en ut

På det tidspunktet var stillingen også hele 3-0 til Vålerenga etter det vi kanskje kan kalle tidenes marerittstart mot Vålerenga med tre baklengsmål på de tre første minuttene.

Motgangen stoppet ikke der, selv om Dragons spilte seg inn i kampen igjen med en redusering både i andre og tredje periode, for et par minutter før andre periode var over, forlot Andreas Øksnes isen med en dundrende migrene.

Dragons kom heller aldri nærmere enn 3-2, for Vålerenga hadde mest krefter i tredje periode. Erik Follestad Johansen var akkurat rask nok til at Bryan Schmidt ikke fikk stoppet avslutningen.

Dermed var det hele kjørt.

Varsler storvask

At en ulykke sjelden kommer alene, kan Michael Smithurst skrive under på etter gårsdagen.

— Dette var tungt. Det ble mange sjuke. Og for oss blir det viktig å se på om vi skal gjøre noe for å hindre at dette sprer seg i hele laget.

- Frykter du en epidemi?

— Ja, det er klart jeg gjør det når vi lever så tett på hverandre og hoster i samme garderobe. Det er fort gjort at de oppstår dråpesmitte da, sier Smithurst, som nevner helvask av alt utstyr som er i bruk som et av flere mulige tiltak.

Dragons-treneren utelukker heller ikke at sjukdommen svekket laget såpass at de ble ekstra sårbare mot Vålerenga.

— Det er små marginer som avgjør slike ting. Det kan ha spilt inn, sier han.

Det alle snakket om på Jordal var det svake åpningen til Dragons. Nøkkelspillere som Joakim Jensen og Mads Hansen var på isen ved alle tre baklengsmålene.

— Det er ikke så ofte man er på isen på så mange baklengsmål på så kort tid, men jeg gikk av også etter første periode. Da hadde jeg spydd inne i boksen mellom byttene, sier Jensen til HA-sporten.

Mads Hansen hadde ingen god forklaring på det som skjedde i åpningsminuttene. Selv om han har produsert 17 målpoeng, står han med fire minus i pluss/minusstatistikken.

— Jeg husker ikke så mye av åpningsminuttene, men jeg må kanskje se litt på baklengsmålene, for jeg synes jeg har vært på isen på litt for mange av dem i år, sier han.