Sport

Norge møter VM-finalistene: - Jeg ser muligheter til en kvartfinale

Norge møter Canada og Finland i gruppespillet under neste års ishockey-VM i Tyskland og Frankrike. Kampene spilles i Paris.

Petter Thoresen skal lede Norge i neste VM.

Det ble klart da Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) offentliggjorde gruppesammensetningen tirsdag. Canada og Finland tok gull og sølv i årets VM.

Med seg i gruppen i Paris får Norge også Tsjekkia, Sveits, Hviterussland, Frankrike og Slovenia.

— Det er mange gode lag i den gruppen der, men en grei gruppe, sa påtroppende landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

— Jeg ser muligheter til en kvartfinale. Møter vi de rette lagene på en god dag, kan alt skje. Det er en del lag vi der vi helt klart kan slå, men det gjelder vel som alltid for Norge i et VM. Vi må bite oss fast, sa Thoresen.

Han tar over landslagssjefjobben etter Roy Johansen formelt fra 1. juni, men han har allerede startet jobben med å snakke med spillerne som akkurat er ferdig med et VM som endte med 10.-plass for Norge.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Få personer er viktigere for Russland nå enn denne nordmannen

  2. Putin-vennen avviser svertekampanje mot Russland - gir «elendige ledere» dopingskylden

  3. Canada slo Finland og forsvarte VM-tittelen i spennende finale

  4. Russland ydmyket USA og sikret VM-medalje på hjemmebane

Forberedelser

— Jeg er i gang med forberedelsene til jobben. Det er en del som må på plass, og jeg ta noen runder med spillerne som har vært med i VM, sa den nye landslagssjefen.

Allerede første helgen i september er det OL-kvalifisering på Jordal Amfi, hvor Norge møter Frankrike, Kasakhstan og Italia i kamp om en OL-plass i Pyeongchang i 2018. — Til OL-kvalifiseringen håper jeg selvsagt at vi kan stille med våre beste spillere og at jeg kan ha med både Mats Zuccarello og Andreas Martinsen.

Justeringer

Gruppe A i VM består av Russland, USA, Sverige, Slovakia, Tyskland, Latvia, Danmark og Italia. Kampene skal spilles i Köln.

Gruppefordelingen baserer seg på den siste verdensrankingen, men enkelte mindre justeringer er gjort blant annet for å ta høyde for at mesterskapet denne gangen er delt mellom to arrangørland.

Neste års VM finner sted fra 5. til 21. mai. (©NTB)

Les mer om

  1. Ishockey