Sport

Denne mannen tjente 3,6 mill. per sekund!

Han brukte 13 sekunder på å klinke rivalen. Det skaffet Conor McGregor minst 47 millioner kroner.

RIK: Irske Conor McGregor tjente pene 47 millioner kroner på 13 sekunders arbeid natt til søndag. Her fra en tidligere kamp.
  • Anders Pamer
    Anders Pamer

Natt til søndag gikk en av årets største sportsbegivenheter av stabelen i Las Vegas. MMA er verdens hurtigst voksende sport, med stadig økende popularitet, også her til lands. Det klart største forbundet innenfor kampsporten, heter UFC. Her var det natt til søndag duket for tittelkamp mellom utfordreren Conor McGregor fra Irland og tittelholderen José Aldo fra Brasil.

MMA er en miks av mange forskjellige stilarter innenfor kampsport, kanskje best kjent for at kampene foregår inne i store, åttekantede bur og at det er tillatt å jule opp også de som ligger nede. Knockouts er vanlige, og sporten er ennå ikke tillatt i Norge — selv om boksing nå er tillatt.

Les også

Hun nektet å bokse mot Brækhus. I natt sjokkerte Holly Holm en hel kampsportverden

Kall det gjerne brutalt — men også lukrativt. Irske McGregor hadde på forhånd lovet at han skulle maltraktere motstanderen, og han holdt ord. En venstre hook sendte Aldo i canvasen, McGregor fulgte opp med to slag mot brasilianerens ansikt mens han lå nede - og dommeren stanset kampen. Det hele varte i 13 sekunder og utgjorde klimakset i UFC-forbundets 194. stevne.

Irske McGregor har på kort tid blitt sirkusets største stjerne. UFCs popularitet er i ferd med langt å overgå proffboksing, i alle fall i USA og medieanalytikere beregner at mellom 1 million og 1,5 millioner TV-seere betalte 50 dollar for å se stevnet, hvor McGregors kamp var hovedattraksjonen. Magasinet Forbes melder at McGregor får 5 dollar fra hver av betal-TV-billettene, noe som altså alene gir ham minst 5 millioner dollar. I tillegg kommer sponsorkontrakten og prispengene fra denne ene kampen på 580.000 dollar — iren kan altså minst bokføre 5.580.000 dollar for 13 sekunders jobb.I tillegg til et tittelbelte, tjente altså den skjeggete iren pene 3,6 millioner kroner for hvert sekund kampen varte. Det tilsvarer en timelønn på drøyt 13 milliarder kroner...

Les også

  1. Brækhus ber kulturministeren «sette ned foten»

  2. - Hvordan føles det å bli slått av en kvinne til en forandring?

Les mer om

  1. Boksing