Sport

Frp-politiker vil skape toppidrettsmiljø for sykling og triatlon

Frp-politiker Steinar Bergstøl Andersen mener Kristiansand er som skapt for sykling og triatlon – og jobber nå for å etablere nasjonale linjer på videregående skole, fortrinnsvis KKG.

Frp-politiker Steinar Bergstøl Andersen mener sykling og triatlon kan bli to dominerende idretter i Kristiansand i årene fremover. Her jubler Kristoffer Halvorsen for gull i U23-VM i 2016 mens det andre bildet er fra TriQuart, som har etablert seg som en konkurranse i Kristiansand med mange flere hundre deltakere.

KRISTIANSAND: – Vi har mange sykkeltalenter allerede, og Kristiansand Triatlon er også i ferd med å bygge opp noe. I tillegg har vi TriQuart og nå kommer Tour des Fjords til å bli en regelmessig attraksjon på Sørlandet, noe som i seg selv kommer til å generere rekruttering. Jeg tror sykling og triatlon kommer til å bli to dominerende idretter fremover, og hvis vi nå hever tilbudet og danner en landslinje, tror jeg det er nøkkelen for å skape utøvere som hevder seg både nasjonalt og internasjonalt i årene fremover, sier Steinar Bergstøl Andersen, gruppeleder i Vest-Agder Frp.

I så måte tror han en videregående skole, fortrinnsvis rundt den allerede eksisterende idrettslinjen på KKG, blir en nøkkel til å nå målet.

Les hele saken med abonnement