Sport

Briter motiverer Ezinne

Ezinne Okparaebo lever i et inspirerende sprintmiljø. Kan det få henne til å se 10-tallet etter hvert?

MOTIVERT: Pressekonferanse med Ezinne Okparaebo i forkant av Bislett Games.
  • Arne Hole

— Det er veldig motiverende å trene sammen med de beste britiske jentene. Det skjerper konkurranseinstinktet mitt, sier Ezinne Okparabo, som gleder seg stort til 100-meteren på Bislett onsdag kveld. Der er hun i et felt hvor ingen har løpt fryktelig fort hittil i år, men det er løpere som kan presse henne til årsbeste. Foreløpig ligger BUL-jenta som nummer 39 i verden med 11,25. — Treningen i vinter er gått veldig bra, og tåen er også i orden. Iallfall greier jeg å holde skaden i sjakk, sier Ezinne om tåproblemet som har ødelagt en del for henne.

— Men det har vært mye reising i vinter. Loughborough i november, hjem til jul, Sør-Afrika og så to måneder i USA. Det har vært litt sykdom også, men ikke sånn at jeg har gått glipp av mye trening, forteller Ezinne, som etter fjorårssesongen bestemte seg for å satse i utlandet igjen, slik hun gjorde i 2012-sesongen. Da lå hun i Daytona Beach i Florida og trente med amerikaneren Reina Reider.

Britisk inspirasjon

Før denne sesongen har Reina vært mye i England, og da har Ezinne hatt base i Loughborough. Der trener også de beste britene.

— De britiske jentene har hatt stor fremgang, så det er fint å få trene med dem, mener Ezinne, som møter to av treningsvenninnene på Bislett: Asha Philip og Jodie Williams.

— Jeg håper hjemmebane skal gi meg en skikkelig boost, sier Ezinne, som også får møte en jente med pers under 11 blank. Amerikanske Muna Lee har løpt på 10,85, men bare 11,34 i år. Ellers inneholder feltet også Aleen Bailey fra Jamaica (pers 11.04) og franske Myriam Soumaré (pers 11,07).

— Målet mitt er også å få se 10-tallet, røper Ezinne, som imidlertid er mer opptatt av å revansjere fjorårssesongen, som på grunn av tåproblemene ga 11,23 som årsbeste. Persen er 11,10. — Reina er veldig klar på at EM er målet, men jeg må ha noen gode løp før det, sier 26-åringen, som etter Bislett skal til Tallinn. Der skal hun neste helg prøve å hjelpe Norge tilbake til Super League i EM for lag.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Ezinne Okparaebo