Usain Bolt om karrière i Eliteserien: – Du vet aldri

Sprintstjernen er på plass i Drammen.

Her blir Usain Bolt intervjuet etter treningsøkten med Strømsgodset.

OSLO/DRAMMEN: Etter en eventyrlig karrière har Usain Bolt (31) lagt opp som sprinter. Nå skal han prøve lykken som fotballspiller.

Likevel var nyheten som sprakk onsdag svært uventet: Bolt skal trene med Eliteserie-klubben Strømsgodset.

Klokken 11 i dag troppet han opp på Marienlyst-kunstgresset i fargene til Drammens-klubben. På treningsbuksen sto nummer 958 - i henvisning til hans legendariske verdensrekord på 100 meter.

I løpet av økten drev Bolt stort sett med tøying og oppvarming. Han deltok ikke i spillsekvensene.

– De er veldig gode til å sentre. Spillet hadde høyt tempo, sier Bolt etter treningsøkten.

Usain Bolt trente stort sett på egenhånd under dagens Strømsgodset-økt.

– Jeg nyter Norge

Like før klokken 11 bekreftet klubben i en pressemelding at Bolt var på plass. Strømsgodset nektet senere mediene å filme treningen.

Etter økten fikk Bolt spørsmål om hva han ønsker å oppnå innen fotballen.

– Jeg prøver bare å fortsette å forbedre meg. Forhåpentligvis vil et lag se at jeg forbedrer meg og gi meg en sjanse til å spille. Jeg skal fortette å forbedre meg og spille kamper, sier Bolt.

– Kunne du vurdert å signere for en norsk klubb?

– Du vet aldri. Jeg har vært her et par ganger under Bislett Games. Jeg har likt å konkurrere her. Jeg nyter virkelig Norge, sier han.

  • Usain Bolt har lagt merke til Jakob Ingebrigtsen. I fjor kom han med en advarsel til det norske stortalentet. Les mer her.

– Zlatan ville ha ham til Sverige

Det var Bjørn Gulden, sjef for Puma, som tok initiativ til treningsoppholdet. Både Strømsgodset og Bolt har sportsklærprodusenten som sponsor.

Planen er at Bolt nå skal tilbringe syv dager med Strømsgodset. Han skal etter planen spille to showkamper i sommer og bruker derfor Strømsgodset-oppholdet til å komme seg i form.

– Når Usain har lyst til å trene, er det vår oppgave å finne et sted hvor han kan trene. Det er ikke noe verre enn det, sier Gulden - som avviser at treningsoppholdet er et PR-stunt.

– Passer dette nivået for ham? Er det tatt sånne hensyn?

– Nå er det et rent praktisk hensyn. Det er ingen andre ligaer enn Norge og Sverige som spiller nå. Vi hadde Malmö som et alternativ. Zlatan ville gjerne at han skulle dra dit.

Den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic har nemlig hjertet sitt i Malmö, der han startet sin proffkarrière.

Her er Usain Bolt i duell med Strømsgodset-profilen Marcus Pedersen.

Landet tirsdag

Bolt – som står oppført med åtte OL-gull – landet på Oslo Lufthavn tirsdag kveld og dro deretter rett til et hotell i Drammen. Strømsgodset-spillerne skal ha blitt tatt fullstendig på sengen da de så hvem de skulle trene med.

sin Twitter-konto har Strømsgodset lagt ut en video der Bolt blir ønsket velkommen. «Jeg har noen spillere som sier de er raske. Nå kommer vi nok til å finne ut av det», sier Godset-trener Tor Ole Skullerud – etterfulgt av Bolts latter.

Slik ble Bolt mottatt av Strømsgodset-spillerne:

– Han er en god fotballspiller

Jostein Flo avviser at Bolts treningsopphold er et PR-stunt. Han insisterer på at Usain Bolt mener alvor med treningsoppholdet.

«Han er en god fotballspiller», sier Strømsgodset-sportssjef Jostein Flo om Usain Bolt.

Bolt skal trolig spille Strømsgodsets treningskamp mot det norske G19-landslaget 5. juni.

– Vi ønsker at han skal få muligheten til å spille den treningskampen. Han er en god fotballspiller, ellers hadde han ikke fått trene med oss, sier Flo.

Selv sier Bolt at det hadde vært bra om han «kunne gå et par minutter» i kampen.

Koste seg på Dortmund-trening

I mars møtte nesten 1409 fans opp for å se Bolt trene med storklubben Borussia Dortmund. De fikk blant annet se Bolt score på et innlegg fra fotballstjernen Mario Götze.

«Jeg gir meg selv 7 av 10» sa Bolt etterpå, ifølge ESPN.

Usain Bolt ble tatt imot som en helt på Borussia Dortmund-trening i mars.

Bolt utelukket også å spille fotball i lavere divisjoner. «Jeg vil spille i en toppliga», sa han.

Nå gjenstår det å se hva treningsoppholdet med Strømsgodset fører til.

Da Bolt fikk spørsmålet «hvor mye må Godset betale for å signere deg?», reagerte han med latter.

– Jeg vet ikke. Hva jeg er verdt, er opptil agenten min å finne ut. Det avhenger av nivået jeg spiller på. Jeg forventer å bli betalt. Jeg kommer også med et navn og merkevare, så jeg er forskjellig fra andre spillere. Vi får se, sier Bolt med et glis.