Oilers-spiller ferdig i klubben

Oilers bryter kontrakten med Jonas Johansson.

Bildetekst: Jonas Johansson spilte 21 eliteseriekamper for Oilers. Han scoret 3 mål.
  • Av: Kristian Oftedal Kvendseth

— Vi har hatt en god dialog hele tiden. Det har ikke fungert som vi hadde håpet på, og da er denne løsningen best for begge parter, sier Oilers-direktør Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

Jonas Johansson kom til Oilers før sesongen og var tiltenkt rollen som målscorer. Det ble han aldri. Torsdagens kamp mot Lillehammer så han fra tribunen. Fredag ettermiddag meldte RA at importspilleren er ferdig i klubben.

Les også

Petter Thoresen slutter i Oilers - blir ny landslagssjef

— Jeg er overrasket over at endte slik. Vi hadde stor tro på Johansson, men han fikk det ikke til å stemme. Istiden hans minket, og da er det også vanskelig å spille på seg selvtillit. At vi velger å avslutte kontrakten hans nå, er det gjensidig enighet om, sier Higson.

- Betaler dere Johansson en økonomisk kompensasjon for å slutte?

— Hva som ligger i avtalen ønsker jeg ikke å kommentere.

Les også

Higson om Thoresens nye jobb: - En bra måte å runde av på

Det at Johansson nå er ferdig i Oilers, gjør at det åpner seg en plass på utlendingskvoten. Alle lag i Norge har lov til å spille med syv utlendinger. Med Johansson ute av regnestykket har Oilers fem.

— Vi jobber med å få inn en løper. Det er utgangspunktet vårt nå. Så er det vanskelig å si om det skjer noe mer fram mot overgangsvinduet stenger i slutten av januar, sier Higson.