Sport

Storm mister nok en spiller: - Jeg trengte en pause

Anders Solem (23) tar en pause fra basketballen og Tromsø Storm mister dermed ennå en spiller.

PAUSE: Anders Solem tar en pause fra basketballen. Her i aksjon for Tromsø Storm i åpningshelga i Rykkinnhallen i fjor mot Nidaros Jets. Foto: Morten Olsen, Digitalsport

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

TROMSØHALLEN: Den 196 centimeter høye forwarden kommer ikke til å spille kamper for Tromsø Storm i første halvdel av sesongen.

– Jeg ble litt lei av basket og ønsker å bruke tid litt på litt andre ting. Jeg er med i en studentorganiasjon og vil gjøre litt andre ting, sier Anders Solem til iTromsø.

Les også

Kjempeamerikaner klar for Tromsø Storm

– Det er et tilbakeslag for oss. Anders har mye å gjøre på skolen og kan ikke binde seg til laget 100 prosent fram til jul. Han blir dermed ikke å spille kamper da, men fortsette å trene av og til med laget. Så får vi håpe han er tilbake rundt juletider for laget, sier Tromsø Storm-trener Kenneth Webb.

– Jeg vet klubben håper jeg er tilbake da, men jeg er litt mer usikker. Det kan hende jeg blir med på en trening eller to i uka fortsatt, men ingenting fast. Jeg trengte en pause nå, sier 23-åringen.

– Hans store sjanse

Solem spilte ikke allverden i fjor og snittet på 12,23 minutter per kamp.

Men med to av lagets viktigste norske spillere fra fjorårssesongen borte (Arne Ingebrigtsen og Nicholas Phillip), åpnet det seg store muligheter for mye spilletid denne sesongen for 23-åringen fra Tromsø.

– Jeg hadde sett for meg en plass for Anders i startfemmeren. Dette var hans store sjanse, men han må gjøre det han må gjøre. Jeg har full forståelse og respekt for hans valg, sier Webb.

Som dermed åpner døren for andre.

– Det blir en norsk spiller som kommer inn der. Du nevnte Hani (issalhi) og Henrik (Lange), men vår nye spiller Jakob (Baiden) har også gjort det bra på trening, det samme har Audun (Bangsund). I tillegg er det enda yngre spillere som nå kan se fram til verdifulle minutter, så her må alle være på tå-hev, sier Webb.

Samtidig ønsker han Solem tilbake.

Jeg håper Anders kommer tilbake for fullt etter hvert. Han har vært lenge med laget og kjenner gruppen og spillestilen vår, sier Webb.

Trolig til Sverige

Med åpningshelga i Bergen i første helga i oktober under tre uker unna, håper Webb at laget får en gjennomkjøring med kamper før den tid.

– Vi har tradisjonelt sett hatt et godt samarbeid med Luleå-lagene i Sverige. Planen var at de skulle komme til Tromsø denne helga, men det lot seg ikke gjøre, så vi tar sikte på å dra dit helga etter for å få en 3-4 kamper. Plan B er å spille mot noen finske lag, så vi har spilt kamper før vi går i gang med serien, sier Webb.

Foruten om Solem, får Webb heller ikke med seg veteranen Galin MIhaylov til da.

– Galin blir ikke med i starten, men vi håper han er tilbake i full form i slutten av oktober, starten av november og kan bidra fra da, sier den amerikanske treneren.

 1. Les også

  Sjekk den enorme høydeforskjellen

Les mer om

 1. Basketball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Webb roser Baidens gode start på Storm-karrieren

 2. SPORT

  Rett fra ferietur i USA til Storm-comeback

 3. SPORT

  Unge Storm hylles av motstanderne

 4. SPORT

  Storms neste motstander tapte med 61 (!) poeng

 5. SPORT

  Nytt hjemmetap for Storm: – Klart vi kan rykke ned

 6. SPORT

  Tromsø knuste «uslåelige» Gimle