Nora Mørk: - Heidi er helt rå

Lørdag var Heidi Løke i badeland med sønnen Alexander på bursdagen sin. Så lagde hun «badeland» i Arena Nord mot Tyskland.

NORGES BESTE: Heidi Løke i sitt ess mot Tyskland.
  • Arne Hole

TYSKLAND — NORGE 22-28 (10-15)

FREDERIKSHAVN: Med ni scoringer på 11 forsøk gjorde Heidi Løke sin beste VM-kamp da Norge vant 28-22 og gikk til kvartfinalen i VM.

Men Heidi var ikke god bare på grunn av angrepsspillet. Hun ble regelrett rørt da hun fikk ros også for forsvarsspillet. Der har hun ikke alltid vært like god.

— Tusen takk! Det var hyggelig, sier Heidi og smiler sitt bredeste smil. Ros vanket det også fra «radarmakker» Nora Mørk.

— Heidi er helt rå på linja, og vi kan nesten avtale ting mens vi gjør dem. Vi fikk til mange gode kombinasjoner, og Heidi jobber og jobber hele kampen. De blir aldri kvitt henne, sier Nora, som spilte sin aller første seniorlandskamp mot Tyskland. Det ble et godt minne.

Les også

Heidi Løke herjet i overlegen Norge-seier mot Tyskland

Lover at Norge blir vriene

Det var kvelden for å skryte av hverandre, og Heidi skrøt av keeper Kari Aalvik Grimsbø, som tok 43 prosent av skuddene – hennes tyske rival Katja Kramarczyk bare 33.

Kari Aalvik Grimsbø mot Tyskland.

— Jeg er veldig fornøyd med forsvarsspillet vårt, og bakerst sto Kari og tok det hun skulle ta pluss litt til. Vi kom et hakk opp i forsvar, og spiller vi sånn i 2x30 minutter, er det ikke mange som slår oss, sier Heidi Løke. - Ikke Montenegro heller?

— De er kjent for å være tøffe, men jeg frykter dem ikke.

Montenegros frykt for Heidi Løke er nok større.