Sport

Flere Dragons-spillere fikk tilbud om å bytte klubb

Det var ikke bare Fredrik Lystad Jacobsen som var interessant for Lørenskog. De ønsket Dragons-målvakt Tommy Johansen også.

Lørenskog kunne tenke seg Tommy Johansen også i likhet med Fredrik Lystad Jacobsen.
  • Rune Steen Hansen

HAMAR (HA): HA-sporten har flere kilder på at Lørenskog tok kontakt med Johansen på samme måte som de gjorde med Fredrik Lystad Jacobsen. De ønsket Johansen inn som målvakt før overgangsvinduet stenger 31. januar.

Tommy Johansen bekrefter også alt dette på direkte spørsmål fra HA-sporten.

– Det er riktig at Lørenskog viste interesse. Det gikk gjennom agenter. Og slik situasjonen var i Storhamar, var det naturlig å holde alle dører åpne, men jeg sa nei til slutt. Nå er jeg veldig motivert for å sørge for at Storhamar gjør det bra i sluttspillet, sier Tommy Johansen.

Brynäs ønsket Hansen

I tillegg til Lørenskogs interesse for Fredrik Lystad Jacobsen og Tommy Johansen, skal Brynäs ha vært ivrige på å hente tilbake Mads Hansen på lån etter at klubben har slitt med skader.

Mads Hansen skal ha foretrukket å bli i Storhamar Dragons.

– Jeg har ikke noe å si til det der. For meg har det bare vært aktuelt å spille for Storhamar nå, sier Hansen, som verken vil avkrefte eller bekrefte interessen fra Brynäs.

Storhamars daglig leder Erik Kristiansen kan imidlertid bekrefte at det var en interesse fra Brynäs på et tidspunkt, men han også understreker at det aldri har vært et aktuelt tema at Mads Hansen skulle tilbake til Sverige.

Kristiansen forteller også at han ble gjort kjent med Lørenskogs interesse av for Tommy Johansen av Johansen selv.

– Han kom til meg med det da usikkerheten rundt framtida i Storhamar var som verst. Han luftet dette, men det har aldri vært aktuelt å fristille noen av spillerne våre. I kontraktsperioden må spillerne kjøpes fri hvis de skal bytte klubb, sier Kristiansen til HA-sporten.

– Kriger videre

Alle de tre nevnte spillerne er klare på at de er hundre prosent innstilte på å gjøre jobben i Storhamar Dragons, selv om andre klubber har vært på banen.

– Det møtet med Lørenskog var klønete av meg når det ble holdt på Hamar og på den måten, men det var egentlig ingen spesiell greie. Nå er jeg og alle spillerne bare sugne på å komme oss til semifinalen, sier Lystad Jacobsen.

I likhet med de øvrige Dragons-spillerne er han klar over at det har vært noen magre sluttspillår for Dragons nå.

– Vi har ikke vært gode i sluttspillet på en stund, men jeg føler vi er klare for å prestere nå, sier Lystad Jacobsen, som står over dagens kamp mot Sparta siden han sliter litt med sjukdom.

Både Lystad Jacobsen og Tommy Johansen mener de økonomiske problemene klubben sliter med, ikke skal påvirke dem negativt på banen.

– Det var litt uro akkurat da Michael (Smithurst) og Jonas (Norgren) ga seg, men nå ser det bra ut. Vi har lagt alt det bak oss og kriger videre for Storhamar, sier Tommy Johansen.

Tåler presset

Han mener det heller ikke er problematisk at klubbledelsen sier en semifinale nærmest er et must for klubbens eksistens.

– Det største presset på oss spillerne lager vi selv i garderoben. Vi har minst semifinale som mål, så det er greit for meg, sier Tommy Johansen.

HA-sporten lyktes ikke med å få kontakt med Lørenskogs sportssjef Atle Olsen i går.

  • Kl.18.30: Følg Dragons-Sparta direkte her!

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Storhamar