Sport

Dragons spiller for milliongevinst

Det står om mye mer enn sportslig prestisje når Storhamar møter Vålerenga på Jordal i kveld.

MÅ UNNGÅ DETTE: Storhamar med Fredrik Lystad Jacobsen (liggende) og Mads Hansen t.h., har tapt en duell foran Vålerengas keeper. Slike dueller må vinnes om Storhamar skal få spille flere enn fire semifinaler.
  • Terje Midttun

HAMAR (HA.no): Med seier kan Storhamar dra over 4.000 tilskuere til den andre semifinalen på hjemmebane torsdag. Det vil bety en halv million kroner til i omsetning i tillegg til den halve millionen fra første kamp søndag. Med to semifinaleseirer til, slik at Storhamar får en tredje semifinale hjemme, vil sannsynligvis den halve millionen i omsetning sprekke den riktige vegen for Storhamar.

Da vil semifinalene ha dratt inn drøye 1,6 millioner kroner i omsetning. Dette er tunge tall som er gull verdt for klubben akkurat nå.

Minst 750.000 på semien

Det bør utløse alvor og skjerping på Jordal Amfi i kveld.

Fra før har Storhamar dratt inn 500.000-600.000 på kvartfinalene med mellom 100.000 og 200.000 kroner i pluss sammenlignet med budsjett. Samlet betyr dette over to millioner kroner pluss i kassa.

Med tap i kveld, frykter daglig leder i Storhamar Dragons, Erik Kristiansen, at torsdagskampen hjemme, bare vil samle rundt 2.500 tilskuere. Da frykter Kristiansen, og andre i Storhamar-systemet, at omsetningen blir halvert. Likevel vil semifinalene ha tilført klubben hardt tiltrengte 750.000. ## Millionen passert

Erik Kristiansen bekrefter tallene og sier at dette kun er opp til gutta selv.

– Vi har allerede passert millionen på sluttspillet, men det er fortsatt store summer å spille om. Jo mer vi tar inn på sluttspillet, jo bedre blir den økonomiske situasjonen i klubben. Men samtidig må jeg understreke at uansett kommer vi til å drive klubben med streng budsjettdisiplin i årene framover. Situasjonen vi har vært og er oppe i, skal vi ut av en gang for alle, sier Kristiansen, som understreker at det sportslige har bidratt så det har monnet med å komme til semifinalene.

Planlegger neste sesong

Arbeidet med å planlegge neste sesong er uansett i gang for fullt. Klubbens markedsarbeider fortsetter med sine bedriftsbesøk og rapporterer stor interesse for produktet Storhamar Dragons. Denne interessen vil neppe avta om klubben skulle klare å slå seg fram til en tredje semifinale på hjemmebane, for ikke å snakke om å gå helt til finale. Det siste er det ingen i Storhamar som nevner med navns nevnelse ennå. Med 0–2 i best av sju i semifinalen, er det et stykke fram.

– Vi må lære oss å krype før vi kan gå, sier Erik Kristiansen, men han tar imot alle gledelige overraskelser med takk.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Storhamar
  3. Vålerenga hockey