Sport

Kristoff avslørte ny pulsrekord etter lagtempoen

– Jeg tror varmen har spilt meg et lite puss her, sier Kristoff.

Alexander Kristoff (grønt) og UAE Team Emirates ved starten på mandagens lagtempoetappe i Tour de France Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

  • Kjetil Flygind
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

CHOLET: Alexander Kristoff ledet sitt UAE Team Emirates over mål i den grønne poengtrøyen han lånte av Peter Sagan på mandagens 35 kilometer lange lagtempoetappe i Cholet.

Alexander Kristoff varslet før etappen at han ville ta det rolig på lagtempoen. Men etter å ha kjørt seg varm følte Kristoff at han hadde krefter nok og da banket han til mot slutten av etappen.

Les også

Spurteren Kristoff er historie: – Det blir vanskeligere og vanskeligere å få maksimalt ut av spurtene

Alexander Kristoff slapper av før starten på lagtempoetappen. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Langt bak de beste

– Jeg sliter ofte litt i starten på en sånn etappe ettersom jeg ikke gidder å varme opp så mye. Du blir jo varm etter hvert. Men jeg følte meg OK i dag. På slutten hadde jeg krefter igjen og prøvde å få opp farten, sier Kristoff etter å ha gjennomført sin lagtempo.

UAE Team Emirates havner et godt stykke bak teten, noe som betyr at lagets sammenlagtkandidat Dan Matin taper terreng i sammendraget. Likevel var stemningen god utenfor lagbussen.

– Vi tapte til de beste, men kjørte OK. Vi mistet én mann med punktering tidlig, så jeg fikk tøffere arbeidsforhold i vinden der. Og så mistet vi én mann like før toppen av en bakke, så totalt tapte vi litt tid. Vi fikk tatt ut maks, sier Kristoff.

Les også

Kristoff misbrukte gyllen vinnersjanse: – Jeg burde ha prestert bedre

Edvald Boasson Hagen gjør seg her klar til start på sin lagtempoetappe med Dimension Data. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

190 i puls

– Hva betyr dagens etappe for det som skal skje i morgen?

– Det er jo en kortere dag, så jeg håper å bli bedre restituert. Jeg følte heller ikke at det var så varmt i dag som i går. Det hjelper på. Jeg tror det er varmen i går som har spilt meg et puss her nede. Jeg håper det skal gå bedre nå. Verdiene av kraften jeg produserer i tråkkene er ikke i nærheten av de jeg hadde på trening før jeg kom ned her, sier han.

Så kom Kristoff med en avsløring. Han fortalte etter søndagens etappe at han hadde kjørt med høy puls.

– Jeg satte ny rekord på pulsmåling etter at jeg begynte å teste det. Jeg hadde 190 i puls. Jeg pleier aldri å ha mer enn 180, sier Kristoff, som selv lo litt av sin egen spurt på samme etappe.

– Det var ikke den beste spurten jeg har kjørt, akkurat, humret han.

Les også

Ti skandaler som rystet Tour de France - og den største av dem alle

Peter Sagan (i gult) fikk det tøft på lagtempoen og mistet ledertrøyen. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

BMC vant - Van Avermaet i gult

BMC vant lagtempoen og belgieren Greg Van Avermaet overtar den gule ledertrøyen fra Peter Sagan. Sagan måtte slippe resten av laget sitt mot slutten av etappen og tok det piano inn til mål.

Team Sky ble nummer to, fire sekunder bak BMC, mens Quick-Step Floors endte på tredjeplass, sju sekunder bak.

Philippe Gilbert knivet med landsmannen Van Avermaet om gult, men måtte gi tapt.

Laget til Alexander Kristoff ble nummer 15, mens Edvald Boasson Hagens Dimension Data-lag rullet i mål på tredje sisteplass.

Amund Grøndahl Jansens Lotto NL-Jumbo ble nummer 12.

Peter Sagan leder poengkonkurransen med 104 poeng. Kristoff ligger på 3. plass, 51 poeng bak slovaken.

Les mer om

  1. Sykling
  2. Tour de France
  3. Alexander Kristoff
  4. Edvald Boasson Hagen