Sport

Norge endte desidert sist i lag-EM

Karoline Bjerkeli Grøvdals 2.-plass på 1500 meter ett av få høydepunkter.

STERK: Karoline Bjerkeli Grøvdal var høydepunktet blant de norske i lag-EM. Her fra Bislett Games tidligere i år.

Det var langt mellom topplasseringene da Norge forsøkte å beholde plassen i den øverste divisjonen i EM for lag i friidrett. Det norske landslaget endte sist av de tolv nasjonene.

Få lyspunkter dukket opp under konkurransen, da Norge ikke var i nærheten av å hindre ett nedrykk etter å ha kvalifisert seg for det ypperste selskapet i fjor.

Norsk rekord på 4 x 100 meter lørdag og Karoline Bjerkeli Grøvdals 2.-plass på 1500 meter ble høydepunktene.

Med altfor mange bunnplasseringer i de totalt 40 øvelsene de europeiske friidrettsutøverne måtte igjennom, ble det en nærmest uunngåelig 12.-plass. Med 121 poeng var det hele 247,5 poeng opp til Russland som vant.

Norges naboland, Sverige og Finland, slår følge med nordmennene til B-divisjonen. 96 poeng skilte Norge og Hviterussland på sikker plass.

Les også

Løp inn til ny norsk rekord

Meinseth imponerte

Stavhopper Eirik Greibrokk Dolve var en av få nordmenn som presterte opp mot sitt beste under Super League-stevne søndag. 20-åringen tangerte sin personlige rekord på 5.45, noe som ga en 5.-plass.

Unggutten Even Meinseth deltok på 200 meter. 19-åringen slettet John Ertzgaards juniorrekord på 21,21 da han løpte inn til 21,13, men måtte se ti utøvere foran seg på resultatlista.

Sven Martin Skagestad kastet 56,83 i diskos. Det ga han en 7.-plass i øvelsen.

Skuffende

De andre norske utøverne levde ikke opp til forventningene. I alle de resterende øvelsene søndag ble nordmennene nummer ni eller svakere.

På forhånd var det forventet at Norge skulle få det tøft med å overleve i toppdivisjonen. Norges sterkeste kort, Henrik Ingebrigtsen, måtte stå over stevnet på grunn av skade. Det samme måtte sprinteren Jaysuma Saidy Ndure. Andreas Thorkildsen og Ingvill Måkestad Bovim er langtidsskadd.

(©NTB)

Les også

  1. Ny norsk stafettrekord i Super League

  2. Nå kjemper OL-helten fra London for hele nasjonens tillit

  3. Warholm jakter fortsatt på rekorden

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Ezinne Okparaebo
  3. Karoline Bjerkeli Grøvdal