- Kan bli topp 20 i verden

— Briljant! Dette er verdensklasse. Jeg er ikke i tvil om at Henrik Bjørnstad er god nok til å spille seg inn på USA-touren neste år.

  • Arne Hole

Media: — Kan bli topp 20 i verden Det sa Darren Webster-Clarke etter at Henrik Bjørnstad fredag leverte en forrykende andrerunde i Scandinavian Masters på Kungsängen utenfor Stockholm. Med åtte birdier og to bogeyer noterte Oslo-gutten en 65-runde og rykket opp fra 18. til sjette.Webster-Clarke er headpro på Miklagard, ny trener i Team Norway og han har også ansvaret for flere utenlandske spillere på Europatouren. Han blir nesten panegyrisk i sin omtale av Bjørnstad.- Han har en Formel-1-motor, der motoren er perfekt. Vi driver bare og oljer litt her og der. Det han gjør her, med så lite konkurransetrening, er bare fantastisk. Men Henrik har bygd seg sakte opp igjen etter pausen og testet seg på forskjellige nivåer. Nå har han bevist at han kan konkurrere med de store gutta.- På USA-touren også?- Ja. I løpet av fem år kan Henrik være topp 20 i USA.

Kan vinne.

Henrik selv var storfornøyd etter at han traff samtlige fairwayer og samtlige greener på innspillene. Bare på hull fire og 18 måtte han tåle bogeyer.- Har du begynt å tenke seier?- Jeg tar det som det kommer, men jeg må jo innrømme at tanken har streifet meg. Alle deler av spillet sitter i alle fall veldig bra. Samtidig er det veldig hyggelig at så mange nordmenn følger meg på rundene her borte, sier 26-åringen, som også har fått mange godord fra konkurrenter som synes det er hyggelig å se ham igjen. De ble like sjokkerte som alle andre da Bjørnstad i fjor sommer plutselig trakk seg fra touren og begynte som snekker. Nå har han full tenning igjen.- Det er hyggelig det som skjer på Kungsängen, men hovedfokus blir på kvalifiseringen til Europatouren og USA-touren senere i høst, sier Darren Webster-Clarke.Står Bjørnstad som vinner i morgen kveld, slipper han Europatour-kvalifiseringen. Da får han nemlig frikort to år fremover på Europatouren.- Han er kapabel til å vinne, fastslår Webster-Clarke. Larsen og Brovold ute Hverken Jan-Are Larsen eller Lars Petter Brovold klarte cut'en i Scandinavian Masters. Brovold pakket sammen for helgen med en delt 138 plass, etter runder på 75 og 71 slag (+4) Larsen endte på delt 152. plass etter 77-73 (+8) Cut'en gikk ved fire slag under par. Media: - Kan bli topp 20 i verden

<b>Henrik Bjørnstad</b> (t.h) smilte om kapp med sportssjef Jan-Erik Aalbu i Norges Golfforbund torsdag og fredag.