Sport

Nytt liv for keeper-Pedersen

Terese Pedersen ledet Norge til revansj etter lørdagens pinlige 32-33-tap mot Brasil. Keeperens hverdag i Østerrike er ny og krevende.

Norge slo brasilianerne 33-25 søndag. Det var jevnt til pause (17-15), men Norge fikk mer fart på spillet i andre omgang. Pedersen ble kåret til banens beste. Heidi Løke og Tonje Nøstvold ble norske toppscorere med fem mål hver.

Tøff overgang

Overgangen fra Danmark til østerriksk håndball ble vanskeligere enn ventet.

– Jo, det er noe helt annet. Vi trener for eksempel nesten ikke sammen med utespillerne. Vi holder mye på med vårt mens de trener på sitt. Det er to treninger i hall hver dag. I tillegg er vi påbudt å møte opp på svømming, massasje eller annet i løpet av ettermiddagen, sier Pedersen til NTB.

Velkjente Gunnar Prokop er fortsatt mannen som drar i de fleste trådene i Hypo Niederösterreich.

– Dagene er fullpakket, og noe studier er det ikke tid til. Men jeg lærer meg et nytt språk og en ny kultur. Jeg gleder meg veldig til landslagets samlinger. Da møter jeg spillere jeg kan trene sammen med også i forsvar, sier hun.

Norge spilte en helsvak kamp lørdag og tapte for Brasil. Det var lagets tredje nederlag på 40 kamper.

Solid toer

Pedersen er soleklart annetvalg bak Katrine Lunde Haraldsen på keepersiden. Vestfoldjenta er blitt en solid internasjonal keeper de siste sesongene, men hun fikk ikke spille Beijing-OL. Det kommer en ny sjanse i London i 2012. Kortbuksene skiller henne også fra de andre målvaktene.

En forlengelse av Hypo-kontrakten tygger hun på. – Jeg må bestemme meg i mars. Vi får se hva som skjer, sier Terese Pedersen.

Norge har nå fire kamper igjen før Kina-VM. Tre hjemme i november mot Kroatia, Romania og Russland og så trolig Spania (i Kina) to dager før VM-avkast.

Tonje Larsen vil heve lagets kapasitet vesentlig. Skulle også Kristine Lunde Borgersen rekke mesterskapet, ser det enda lysere ut.

Sammen med Romania er Norge VM-favoritt i dag. Mesterskapet spilles i perioden 5.-20. desember.

Russland er tittelforsvarer, mens Norge vant både OL og EM i fjor.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5