Sport

Oilers-nedturen fortsetter: - Dette er bare flaut

Tapte hjemme mot bunnlaget Lillehammer.

SKUFFET IGJEN: Josh Soares og resten av Oilers-stjernene fortsetter å skuffe. Torsdag tapte de mot bunnlaget Lillehammer.
  • Fredrik Fornes

STAVANGER OILERS – LILLEHAMMER IK 2-3 e.f. (0-0, 1-0, 1-2, 0-1)

DNB ARENA: Oilers mot Lillehammer. Topp mot bunn. Førsteplass mot nest sisteplass.

Normalt skal det være grei match for Stavanger-laget. Men ikke i den formen Oilers er i nå. Tap for Lørenskog. Tap for Frisk. Tap for Sparta. Knepen 2-1-seier mot MS. Og tap mot Lillehammer.

Det er fasiten på de siste fem kampene. Oilers-målvakt Henrik Holm sier det rett ut:

— Å tape hjemme mot Lillehammer er rett og slett bare flaut.

— Vi har absolutt ingen kvalitet i spillet vårt. Det er rett og slett veldig dårlig innsats å ikke klare å vinne her, fortsetter han.

Les også

Oilers benker toppscoreren – setter import på tribunen

— Er ikke ydmyke

Petter Thoresen mener problemet er enkelt å identifisere. Spillerne tror de er for gode. De skal gjøre ting for lekkert. Tror poengene kommer av seg selv. Mot Lillehammer var det fjerderekka til Oilers som var den mest energiske. De som skal være stjernene på laget stod ikke frem.

— Vi er ikke ydmyke nok. Det ser ut som det er kjekkere å spille ishockey for motstanderne våre for tiden. De er mye mer klare for å krige og ta poeng, sier Oilers-treneren.

Luken på topp er helt borte. Nå er Lørenskog á poeng. Henrik Holm mener Oilers fortsatt kan ta seriegull – men da må noe snart skje.

— Vi kan ikke holde på sånn som dette. Nå får vi bare nullstille oss. Lørdag reiser vi til Stjernehallen for å vinne, sier han bestemt.

Les også

Thoresen: - Folk er historieløse

Kritikken haglet fra fansen

Det er i alle fall tydelig at også deler av Oilers-fansen begynner å bli utålmodige. Underveis i Aftenbladets livedekning av kampen, rant det inn med kritiske kommentarer:

”Jeg kjenner ikke Oilers igjen. Hvordan vil det gå mot lag som Lørenskog? Jo, total slakt. FLAUT!”

”Spillerne bør skamme seg!”

”Tynn suppe, ingenting fungerer. Thoresen har mye å jobbe med!”

”Skammelig! Noe må gjøres!”

Petter Thoresen var ikke veldig interessert i å kommentere kritikken da Aftenbladet forsøkte å konfrontere ham med kommentarene etter kampen.

— Jeg gidder ikke forholde meg til det. Jeg bryr meg ikke om hva folk som ikke betaler for å komme hit engang skriver på datamaskinen sin. Det driter jeg rett og slett i, svarte han før han stormet i garderoben.

Kissel ga Oilers ledelsen

Det var lite som minnet om topp mot bunn mellom Oilers og Lillehammer torsdag kveld. I første periode var lagene like svake, noe som resulterte i en dørgende kjedelig førsteperiode. Lysshowet før kampen var mer underholdende.

Andre periode var nødt å bli bedre. Og det ble den – litt, i hvert fall. Oilers nærmet seg noe – kom til noen sjanser – men pucken ville bare ikke i mål.

Helt mot slutten av perioden pådro imidlertid Lillehammer seg en utvisning, noe som ga hjemmelaget en gylden mulighet til å få hull på byllen og gå til pause med ledelse.

I periodens siste spilleminutt fikk Dan Kissel pucken og skar inn mot mål. Han skjøt, pucken gikk rett i en Lillehammer-skøyte og til en godt plassert Josh Soares. Han klinte til og LIK-målvakt Espen Johansen måtte gi retur.

Da var Dan Kissel årvåkent fremme, og fikk en enkel oppgave med å pirke inn 1-0 bak en allerede utspilt keeper. Etter nesten førti minutter med stanging lå pucken omsider i nettet, og Oilers kunne gå til pause med ledelse etter to perioder.

Tapte etter forlenging

I tredje periode skulle Oilers vise at de hadde fått hull på byllen og punktere det hele. Det fikk de også muligheten til da de tidlig i perioden fikk overtall.

Men i stedet pådro Tommy Kristiansen seg en utvisning i offensiv sone – og sekunder senere lå pucken plutselig i nettet bak Henrik Holm. 1-1. Vondt ble til verre da Lillehammer økte til 2-1 midtveis i perioden. Det så lenge ut til å gå mot tap – men helt mot slutten av perioden, med Henrik Holm tatt av isen, utlignet Nick Bruneteau til 2-2. Dermed ble det forlenging. Men de som trodde Oilers hadde fått en vitamininnsprøytning og var klare til å sikre to poeng tok grundig feil. For bare 57 sekunder ut i overtiden kom Lillehammer to mot èn og satte pucken i mål. 3-2 og Oilers sitt fjerde tap på de siste fem var et faktum.

Neste kamp for Oilers er borte mot Stjernen lørdag. Oilers har bare tatt ett poeng mot Fredrikstad-laget på de to foregående kampene mot laget tidligere denne sesongen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Lillehammer IK
  3. Stavanger Oilers