Slik reagerer Herrem på EM-vrakingen

Utelatt for første gang siden 2007.

IKKE MED: Camilla Herrem går glipp av EM-sluttspillet. Nora Mørk (til høyre) er kneskadet og ikke aktuell.

EM-troppen i håndball for kvinner ble presentert i Oslo i formiddag.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har kuttet bruttotroppen, som ble tatt ut i slutten av oktober, ned til 16 navn.

Den største nyheten er at Camilla Herrem er vraket fra troppen. 32-åringen ble mor for første gang i sommer, og spiller nå for Sola på nivå to.

Herrem, som har spilt 12 strake mesterskap for Norge, fikk beskjed av Hergeirsson mandag.

– Skal jeg være helt ærlig er jeg stolt over at jeg klarte å komme helt hit. Jeg har ikke hatt en normal oppkjøring, jeg har vært på sykehuset, og det er ikke bare-bare å komme seg fortest mulig etter en fødsel. Jeg har gjort alt hundre prosent i den tiden for å komme tilbake. Jeg er ganske glad for å kunne si det, sier Herrem.

Roses av Hergeirsson

Det synet bekrefter landslagssjefen.

– Hun har gjort alt riktig, hun har jobbet hardt og målbevisst og kommet langt på de fire månedene siden hun fødte Theo, men de andre er bedre forberedt og et hakk hvassere akkurat nå, sier Hergeirsson til TV 2.

– Det er han som tar ut laget, så det er ikke så mye å gjøre noe med. Det eneste jeg kan gjøre, er å jobbe hardt på banen og i styrkerommet, sier Herrem.

Thea Mørk og Sanna Solberg er med som venstrekanter. Det er en rent faglig vurdering, sier landslagssjefen.

– Vi mener de to andre er bedre rustet til dette mesterskapet. Når det er sagt, så er det tøft å sette ut en spiller som Camilla, som har vært med oss så lenge, sier Hergeirsson.

– Det var litt spenning rundt Herrem og Mørk, og Herrem hadde kanskje fortjent det med sin erfaring og rutine, men jeg synes Mørk fortjener å bli tatt ut, sier Viasat-ekspert Frode Scheie.

Herrem anser seg uansett ikke som ferdig på landslaget med dette.

– Nå ser jeg fremover, jeg får bedre tid til å trene meg opp og bruke alt fokus på Sola. Det er bare å hive seg på hesten, sier hun.

Sulland er tilbake

Linn Jørum Sulland gjør comeback med det norske flagget på brystet. Sulland har ikke spilt for Norge de to siste årene. Hennes forrige mesterskap var da det ble norsk VM-gull i 2015. Året etter var hun skadet og gikk glipp av OL.

Nå er Vipers-stjernen klar for nye utfordringer med landslaget.

TILBAKE: Linn Jørum Sulland blir med Norge til EM i Frankrike.

Nora Mørk er satt på sidelinjen i lang tid etter nok en kneoperasjon. I tillegg er Stine Skogrand gravid og ikke med.

– Jeg synes det er et bra uttak. Det viser hvilken kvalitet det er på bredden når en spiller som Herrem kan bli utelatt, og i tillegg er Mørk og Skogrand ute, understreker Frode Scheie.

Åpner mot Tyskland

Europamesterskapet går i Frankrike. Norge åpner mot Tyskland 1. desember. Deretter venter Tsjekkia og Romania.

De tre beste fra hver pulje går til hovedrunden. Norge er tittelforsvarer etter gullet i Sverige i 2016, men vertsnasjonen Frankrike er favoritt.

PRESENTASJON: Landslagssjef Thorir Hergeirsson annonserer årets EM-tropp ved siden av assistentene Mia Högdahl og Mats Olsson.

Rett før EM spiller Norge tre kamper på hjemmebane mot Ungarn, Danmark og Frankrike.

TV3 skal sende Norges kamper under håndball-EM. De andre kampene fra EM går på Viasat 4. Alle EM-sendingene kan også sees på Viaplay.