Sport

Sagosen selvkritisk etter hemmeligholdet: – Tenkte jeg kunne informere klubben senere

Sander Sagosen tar på seg alt ansvaret for at Aalborg ikke ble informert om bruddskaden.

Sander Sagosen spilte EMs to siste kamper med brukket hånd.
  • Magnus Wikan

– Jeg var kanskje litt lukket i tankegangen min, jeg tenkte kun på å spille EM. Det var det alt handlet om for min del, sier Sander Sagosen til NRK.

EM-profilen pådro seg en bruddskade i skuddhånden i hovedrundekampen mot Frankrike, men spilte likevel mesterskapets to siste kamper. Skaden ble holdt hemmelig for alle utenfor landslaget, også for trønderens egen klubb, Aalborg.

  • Dansk klubbleder rasende på Norge: — Jeg er rystet. Det er totalt skandaløst

Hemmeligholdet falt ikke i god jord hos den danske klubben, som mener det er helt uaksetabelt at Norges håndballforbund ikke hadde informert dem om skaden. Spesielt på grunn av at overgangsvinduet stengte bare timer etter bronsefinalen, hvilket gjorde det umulig for Aalborg å hente en erstatter.

Jeg er rasende på det norske håndballforbundet. Jeg er totalt målløs. Det er simpelthen en skam. Jeg er rystet over at man har visst at en av våres spillere har hatt et brudd i hånden uten å informere oss om det. Det er totalt skandaløst, uttalte klubbdirektør Jan Larsen til dansk TV2.

– Sanders eget valg

Sagosen forstår at klubben er kritisk til hemmeligholdet, men mener kritikken bør rettes mot ham - ikke håndballforbundet.

– Det var jeg som sa at jeg ville holde dette internt i laget, det var jeg som sa jeg ikke ville gå ut med noe. Så lenge jeg fikk klarsignal på at det var trygt å spille med, så tenkte jeg at jeg kunne informere klubben senere, sier 20-åringen til NRK.

Det bekrefter landslagslege Thomas Torgalsen til Aftenposten.

– Avgjørelsen om å holde det hemmelig, var Sander sin. Det er han som bestemmer sånne ting. Sander ville spille hvis det var mulig og medisinsk forsvarlig, og han ville ikke at det skulle ut til noen, sier han.

– Dere kunne vel kontaktet Aalborg-ledelsen uten at det ble en mediesak?

– Vi kunne ikke stole på at de ikke ville gå ut med det. Og hvis det hadde kommet ut i media hadde det blitt masse støy, sannsynligvis. I tillegg til at man informerer motstanderen om en skade, sier Torgalsen, og påpeker:

– Men som sagt: Det var Sanders avgjørelse. Vi kan ikke overkjøre spillerne. De er jo pasientene våre.

Ute i fire til seks uker

Den forklaringen kjøper ikke Larsen.

– Dette har ikke noe med Sander å gjøre. Han er 20 år gammel og vil spille håndballkamp og beskytte seg selv. Det kan jeg forstå. Da må lederne ha litt karakter og si at vi er nødt til å informere Aalborg om dette, sier klubbdirektøren til NRK.

Landslagslegen forventer at skaden kommer til å holde Sagosen ute av spill i rundt fire til seks uker.

– Hvor mye hemmet skaden ham under mesterskapet?

– Litt. Han hadde det litt vondt og en liten skinne der, så det ble litt annerledes å holde i ballen. Men han scoret mye fine mål, så det fungerte jo. Den medisinske vurderingen kan vi stå inne for. Det var liten risiko for å forverre skaden eller rehabiliteringstiden, sier Torgalsen, som ikke er overrasket over Aalborgs reaksjon.

– Det var forventet at det ville bli en sak når det kom ut, sier han.

Les også

  1. Slik kan Norge komme til VM selv med tap i kvaliken

  2. Norges overmenn rundspilte Spania i EM-finalen

  3. Berge om møtet med familien: - Det er godt å se dem du er vanvittig glad i

  4. Glem skuffelsen, nå er dere i folkets hjerter!

  5. Dansk klubbleder rasende på Norge: - Jeg er rystet. Det er totalt skandaløst

Les mer om

  1. Håndball
  2. Herrelandslaget håndball