Sport

Tutta åpnet sterkt

Suzann Pettersen gikk en glimrende førsterunde og er med helt i toppen i Virginia.

Suzann Pettersen gikk en meget sterk førsterunde.
  • Petter Bøifot

Resultater/livescoreTuttas scorekort Suzann Pettersen fikk en kjempeåpning i Virginia og preger tetsbildet i enda en turnering. 26-åringen fikk en utrolig start og hadde birdier på fem av de syv første hullene. Etter en bogey på det 17. (dagens 8. hull) roet det seg ned med syv strake par.

Ligger helt i toppen

På rundens siste par 5 hull satte Tutta i enda en birdie som betød en førsterunde på fem under par. Det gir henne en delt 5. plass, tre slag bak lederen. Helt i toppen ligger sørkoreanske Sarah Lee. Hun satte i hele ni birdier mot bare en bogey. Tutta spiller andrerunden fra klokken 18.44 fredag kveld. ------------------------------------- Før runden: Suzann Pettersen slo Tutta avanserte kraftig på forrige helgs sisterunde og endte på en delt 13. plass i Oklahoma. Denne uken er LPGA-touren i Virginia for å spille Michelob Ultra.

— Enormt talent

Tutta endelig funnet tilbake til spillet sitt denne sesongen etter et par meget ustabile år. Foran sesongen begynte 26-åringen å jobbe med Pia Nilsson og Lynn Marriott, som driver Vision 54.Det er basert på mental trening og samarbeidet har båret frukter. - Talentet hennes er enormt. Jeg har vært nysgjerrig på hvorfor hun presterte under pari så lenge, sier Nilsson til Golfweek.

Ordnet svingen

I tillegg til den mentale delen har Gary Gilchrist ordnet svingen hennes som i rundt halvannet år så alt annet en god ut. Storspill denne sesongen har ført til at hun har spilt inn rundt 2 millioner kroner. Det holder til en 5. plass på pengelisten. Tutta går ut torsdag klokken 15.16. Artikkelen oppdateres utover ettermiddagen.

Les mer om

  1. Golf