Byåsen klarte ikke betale lønn i tide

Spillerne måtte vente på novemberlønnen da den økonomiske situasjonen var som verst.

KRISE: I desember ble spillerne i Byåsen innkalt til informasjonsmøte. Allerede da var klubben for sent ute med lønnsbetalingene.

Byåsen hadde rett og slett ikke nok penger igjen på bok da 2015 nærmet seg slutten. Adresseavisen kjenner til at det sto så ille til at spillerlønningene som skulle vært inne på konto i månedsskiftet november/desember ikke ble utbetalt til rett tid.

Først rett før jul var likviditeten god nok til at spillerne fikk pengene de hadde krav på, og klubben skal nå være ajour.

Adresseavisen har vært i kontakt med flere Byåsen-spillere om saken, men alle henviser videre til daglig leder Jørgen Nygård Pedersen.

Heller ikke han ønsker å bekrefte opplysningene, med begrunnelsen om at det er en personalsak.

LES OGSÅ:

Les også

Kan ikke love at de blir i Byåsen

Takker tålmodige kreditorer

Det som imidlertid er godt kjent fra før er at Byåsen måtte gjennom to økonomiske redningsaksjoner i løpet av høsten. Én i august/september, hvor klubben fikk samlet inn rundt én million kroner, og én i desember – hvor trønderske bedrifter bidro til nok en million inn i klubbkassen. Det betyr at klubben kommer til å levere et årsregnskap på cirka 500000 kroner i pluss.

— Det var en økonomisk krise, det er det ingen tvil om, all den tid den siste millionen ikke var på plass. Og det har det vært siden jeg startet i jobben, sier Nygård Pedersen, som overtok etter Torbjørn Balstad i september.

Og selv om han ikke vil si noe om de forsinkede lønnsutbetalingene bekrefter Nygård Pedersen følgende:

— Likviditetsmessig har det vært tøft, og det er derfor vi må ta de grepene vi gjør. Vi har hyggelige kreditorer, som er tålmodige. Det setter vi stor pris på.

LES OGSÅ:

Les også

Her er Byåsen-profilen tilbake etter 14 måneder ute

Sparer penger på Alstad-utlån

I romjulen ble det klart at landslagsback Ida Alstad leies ut til Györ ut sesongen. Den ungarske toppklubben betaler et lavt sekssifret beløp — trolig et sted mellom 100000 og 150000 kroner – for spilleren. I tillegg overtar de lønnsforpliktelsene frem til juni, noe som betyr at Byåsen sparer rundt 200000 kroner pluss sosiale kostnader.

Samtidig har en annen av Byåsens bedre betalte spillere, Ingrid Ødegård, blitt gravid, og gir seg dermed som spiller på toppnivå.

Begge deler letter trykket på den anstrengte klubbøkonomien i vår.

Byåsen har startet vårsesongen med seier borte mot Rælingen og hjemme mot Sola. Onsdag venter en vesentlig tøffere utfordring når laget møter sterke Glassverket i Nidarøhallen. Det blir lagets første skikkelige utfordring uten Alstad og Ødegård.