Sport

Sindre Henriksen: – Vi er verdens beste lag. Punktum.

Henriksen sier han la vekk egoet sitt, og heiet lagkameratene til gull

Sindre Henriksen (midten) omfavner Sverre Lunde Pedersen. Foto: Vadim Ghirda / TT / NTB Scanpix

  • Øystein Vik

PYEONGCHANG: Sindre Henriksen måtte stå på indre bane og se lagkameratene først knuse Nederland i semifinalen og deretter gå inn til OL-gull i finalen.

Henriksen slet med å holde følge med de andre under kvartfinalen som var sist søndag, og gikk seg dermed ut av laget. Håvard Bøkko som kom inn i stedet for å gå sammen med Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen, gikk Norge inn til gull.

Les også

Skøytetreneren etter nytt gull: – Jeg fikk mye tyn fra media og skøyteinteresserte

Les også

Nederlandsk journalist etter Norges gullbragd: – Nå er Lunde Pedersen bedre enn Kramer

Men la det være ingen tvil. Alle fire får gull. Og alle fire føler det har bidratt, selv om bare tre får gå om gangen.

– Jeg føler absolutt jeg har tatt OL-gull. Jeg gjorde kanskje den aller hardeste jobben på søndag da jeg gikk bak der og strevde for å henge med. Jeg har aldri vært så sliten, sier Henriksen.

MOTIVERT: Sindre Henriksens (til h.) neste mål er å stå alene på toppen av seierspallen. Her feirer han sammen med Sverre Lunde Pedersen og resten av laget. Foto: Rune Sævig

– Må bruke de beste

Han har ingen problemer med vrakingen. Det han måtte gjøre, sier han, var å legge vekk egoet sitt.

– Når vi er et lag, så er det om å gjøre å få ut det beste i laget. Då måtte vi bruke de som er i best form.

Henriksen er vanligvis solid på lagtempo, men var ikke i superform da distansen skulle gås i OL. Dermed fikk han en svært nervepirrende opplevelse mens de andre gikk. Men bergenseren var med hele veien ut på isen og heiet de andre frem til gull.

Les også

Gullvinner Pedersen: - Fantastisk å høre publikum bli stille

SPENNENDE: Sindre Henriksen var med resten av laget som en ekstra coach da de tre lagkameratene skulle gå lagtempo. Foto: Rune Sævig

– Jeg måtte stå der og trippe. Det var så spennende, sier Henriksen. Etter å ha sett Norge gå inn til ny olympisk rekord og OL-gull, er han ikke i tvil om hvem som er best.

– Vi har verdens beste lag. Punktum.

Gleder seg til nasjonalsangen

Torsdag kveld skal de fire gullguttene få medaljen som beviser at de er olympiske mestere. Da går turen opp i fjellene til Pyeongchang, der olympiastadion ligger. Medaljene deles ut utenfor den.

– Jeg kommer ikke til å lande på jeg vet ikke hvor lenge. Det kommer ikke til å være mye stemme igjen i morgen, men «Ja, vi elsker», den skal jeg synge med på.

– Skal dere ta Bergenssangen også?

– Det er nesten det vi må gjøre ... nei da ... Det er selvsagt nasjonalsangen som gjelder. Men vi tar kanskje Bergenssangen etterpå, sier Henriksen, vel vitende om Fanas to gull og ene bronse i dette OL.

Les mer om

  1. Skøyter
  2. OL
  3. Gull
  4. Simen Spieler Nilsen
  5. Sverre Lunde Pedersen
  6. Håvard Bøkko