Sport

Eposter avslører IOC-toppens ulovlige billettsalg

Brasiliansk politi har funnet en rekke eposter som avslører den irske IOC-toppen Patrick Hickeys innblanding i salg av billetter på svartebørs.

Patrick Hickey skal ha samarbeidet med kontroversielt selskap. (arkivfoto: NTB scanpix)

Politiet sa på en pressekonferanse i Rio de Janeiro tirsdag at det har blitt funnet eposter og tekstmeldinger som bevis på kontakt mellom Hickey og Marcus Evans. Evans eier det kontroversielle britiske billettselskapet THG, som skal ha formidlet OL-billetter til tross for at det ikke var en autorisert samarbeidspartner av IOC.

Samarbeidet mellom Hickey og THG skal ifølge Reuters ha gitt en gevinst på 20 millioner kroner.

Les også

  1. IOC-visepresident går midlertidig av etter pågripelse

  2. - Kunne skaffet seg et overskudd på 81 millioner kroner

Billetter til overs

I epostkorrespondansen politiet offentliggjorde tirsdag, skriver Hickey blant annet at han har en rekke billetter til overs.

«Jeg kan bekrefte at jeg ikke trenger noen av billettene som vår olympiske komité fikk til åpnings— og avslutningsseremonien. Du kan bruke alle. Alt godt. Pat.» , skriver Hickey i en epost til Evans. Disse billettene var i utgangspunktet tiltenkt medlemmer av Irlands OL-komité (OCI) og deres venner og familie.

Politiet skal også undersøke dokumenter som kan bevise hvitvasking i forbindelse med det ulovlige billettsalget.

71 år gamle Hickey ble pågrepet i Brasil for én uke siden, mistenkt for svartebørshandel av OL-billetter. Søndag slo brasiliansk politi til mot Irlands OL-komités kontor i Rio. Personlige telefoner, datamaskiner og pass ble beslaglagt i aksjonen.

Sjekket ut

Rio-politiet opplyste senere at det var passene til Kevin Kilty, Dermot Henihen og Stephen Martin som ble tatt. Hensikten var å hindre at de tre forlater landet.

Henihen møtte som avtalt politiet for avhør tirsdag, men han skal nå være sjekket ut av saken og politiet har anbefalt at han får passet tilbake.

Kilty og Martin har foreløpig ikke uttalt seg ettersom de søkte om en utsettelse av avhørene, slik at advokatene fikk mer tid til å se på saken.

Hickey har trukket seg fra samtlige verv i idretten etter at han ble pågrepet. Før pågripelsen var han blant annet leder av Irlands OL-komité og IOC-styremedlem, i tillegg til en rekke andre høye verv i idretten. (©NTB)

Les mer om

  1. OL