Norge var best i halve kampen, men tapte 0-4 mot Sverige

– Svenskene har det lille ekstra.

Keeper Lars Haugen og Daniel Sørvik ser at svenske Anton Lander setter inn 2-0-målet mens lagkamerat Dennis Everberg henger i målet.
  • Roar Lyngøy

NORGE - SVERIGE 0–4

På en norsk jubeldag i OL viste Sverige at de er noen hakk bedre enn oss i ishockey.

De satte standarden med to mål i første periode, og da Norge begynte å yppe seg i den siste perioden satte svenskene to kjappe mål.

Dermed endte OL-åpningen med 0–4-tap mot «söta bror».

– Det var en fryktelig førsteperiode. De kom på oss, og vi klarte ikke å flytte puck og var ikke sterke nok i dueller og nærkamper, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

Hockeyleksjon

Norge var klare underdogs mot Sverige, og fikk som ventet kjørt seg kraftig i åpningen av første periode.

Les også

Her gråter svensken etter sensasjonen: – Vanvittig!

De norske spillerne hadde store problemer med å komme seg ut av egen sone, og keeper Lars Haugen ble satt på test etter test. Sverige tok en fullt fortjent ledelse etter seks minutter.

Sveriges hockeyleksjon fortsatte, og tre minutter før den første perioden var over gikk svenskene opp i 2–0. Det var også stillingen etter første periode. Skuddstatistikken viste 14–1 til Sverige.

Sterk midtperiode

Norge viste klar bedring i den andre perioden og presset på for redusering. Men selv med to svensker i utvisningsboksen greide ikke Norge å få pucken inn.

Andreperioden endte målløs, men det var uansett en klar opptur etter den første perioden der svenskene var mange hakk bedre.

Les også

Haga om Bjørgen: – Hun prøvde å få meg til å forstå at jeg hadde vunnet

Annullering på 0–2

Sverige falt flere hakk etter den voldsomme åpningen, men de hadde kontroll på 2-0.

Seks minutter ut i siste periode greide Norge endelig å få pucken i mål ved Olimb, og det kunne blitt full spenning. Men målet ble korrekt annullert etter røff behandling mot Sveriges keeper Fasth.

Les også

Svindal brøt gullforbannelsen i utfor: – Dette var toppen av kransekaka

To kjappe

I stedet var det Sverige som gikk opp og avgjorde med 3–0 og 4–0 like etterpå. Det var ufortjent etter to gode perioder av Norge, men svenskene var effektive og hadde trolig mer på lager.

– Vi gjør feil og blir straffet for det. Svenskene har det lille ekstra, sier Eurosport-ekspert og tidligere NHL-proff Espen «Shampo» Knutsen.

– Synd at førsteperioden ødelegger så mye. I neste kamp må vi lære å komme kjapt ut fra start, sier han.

Norge spiller i gruppe C, der Finland og Tyskland er de øvrige lagene. De fire beste (uansett gruppe) går rett til kvartfinaler, mens de øvrige åtte lagene går til utslagskamper om kvartfinaleplass.

Hockeyherrene får raskt muligheten til å revansjere åpningstapet ettersom Finland-kampen kommer allerede fredag,

– Det er ikke fotball-VM det her, med 5-6 dager til neste kamp. Det er tøffe tak, sier Patrick Thoresen.

Norge har aldri vunnet en ishockeykamp i en hovedrunde på A-nivå i OL. Forrige seier kom under Lillehammer-OL i 1994; 3-1 over Østerrike i kamp om 11.-plassen.