Sport

Gjennomgang: Alle Svindals utrolige comeback

Aksel Lund Svindal har kommet tilbake fra tre alvorlige idrettsskader. Slik har karrièren hans vært.

Aksel Lund Svindal (t.v.) ble nummer to i comebacket i Val d'Isere. Kjetil Jansrud vant super-G-rennet. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

  • Eirik Fardal
    Eirik Fardal
    Sportssjef

SKADE 27. november 2007:

Aksel Lund Svindal er i toppen av alpinsporten og har to gull fra VM i Åre fra sesongen før. Denne dagen faller han stygt under utfortrening i Beaver Creek i USA.

Det ser stygt og blodig ut. I fallet pådrar han seg nesebrudd, kutt i ansiktet og skade i setemuskulaturen. Han blir umiddelbart operert på sykehuset i Vail.

Svindals første skade i Beaver Creek i 2007. Foto: RICK WILKING, AP/NTB SCANPIX

COMEBACK 26. oktober 2008:

Allerede i januar 2008 er Svindal forsiktig tilbake på ski i Varingskollen. Men sesongen er spolert. Derfor venter han til sesongstarten høsten etter før han er tilbake i verdenscupen. Han deltar i storslalåm under verdenscupåpningen i Sölden 26. oktober. Han kommer på 13. plass.

5. desember 2008 vinner han sitt første verdenscuprenn etter ulykken i Beaver Creek et drøyt år tidligere. Typisk nok er det nettopp i Beaver Creek han vinner både utforrennet og super-G.

Svindal gjorde comeback i Sölden. Foto: Tor Richardsen, NTB SCANPIX

SKADE 18. oktober 2014:

Under oppkjøringen til sesongstarten i Sölden ryker Svindals venstre akilles under barmarkstrening. Det smeller i leggen mens han leker med en ball etter en løpetur. Svindal blir kjørt til sykehuset i Innsbruck, og der blir det konstatert at akillesen er røket og blir operert kort tid etter.

Svindal etter akillesbruddet. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

COMEBACK 15. februar 2015:

Kun fire måneder etter akillesskaden er Svindal tilbake på snøen i konkurranseform. Han gjør comeback i super-G-rennet i VM i Beaver Creek. Han blir nummer seks. Romerikingen får samme plassering i utforkonkurransen i VM.

Svindals comeback i Beaver Creek under VM. Han ble nummer seks. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

SKADE 23. januar 2016:

Svindal er tilbake i verdenstoppen. Han har vunnet fem verdenscuprenn før jul og 16. januar blir han andre nordmann til å vinne det klassiske utforrennet i Wengen. Han leder verdenscupen sammenlagt med over 100 poeng da han faller det verdenskjente utforrennet i Kitzbühel 23. januar. Korsbåndet ryker og Svindal er ute.

Svindal på sykehuset i Innsbruck etter at han falt i Kitzbühel dagen før. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

COMEBACK 2. desember 2016:

Aksel Lund Svindal er usikker i dagene før, men gjør sitt tredje comeback i karrièren. Han deltar i super-G i verdenscuprennet Val d’Isere og blir nummer to bak Kjetil Jansrud.

Les også

Svindal herjet i comebacket: - Vanvittig imponerende

Svindal etter det siste comebacket. Han blir nummer to i super G. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Kilder: Wikipedia, Aftenposten.no og TV2.no

Les også

Derfor vil Lund Svindal risikere helsen for å fortsette karrièren

Les mer om

  1. Kjetil Jansrud
  2. Aksel Lund Svindal
  3. Alpint