Sport

Gulbrandsen: – Frisk er soleklare favoritter

Stavanger Oilers møter Frisk Asker i kvartfinalen av årets sluttspill - og trener Pål Gulbrandsen legger alt presset over på motstanderen.

  • Fredrik Fornes

Like etter å ha tapt 1-4 for sølvvinner Sparta, ble det klart at Oilers møter Frisk Asker i sluttspillets kvartfinale.

Sekunder etter at Oilers-trener Pål Gulbrandsen fikk vite hvem som ble motstanderen, delte han sine umiddelbare tanker med Aftenbladet.

– Frisk er soleklare favoritter. Vi har ingenting å tape, alt å vinne. Vi skal selvsagt gi gass, selv om vi møter et lag som er bedre enn oss. For det er dem.

– Mener du at Frisk på papiret har et bedre lag enn Oilers?

– De har et mye bedre lag, de kom jo på fjerdeplass mens vi kom på sjette. Tabellen lyver ikke, den. De har et bra lag, er disiplinerte og har både bra målvakt, har forsterket backsiden sin og er sterke offensivt, svarer Gulbrandsen.

Les også

Oilers møter fjorårsfinalisten i sluttspillet

Har spilt jevnt med Frisk

Frisk vant fire av fem kamper mot Oilers i grunnserien 2017/18, og sånn sett har nok Gulbrandsen rett i at Frisk er favoritter. Samtidig understreker Oilers-treneren at de ikke har gitt opp på forhånd. Han vet at Oilers skal ha en fair sjanse til å gå videre.

– Det er 12-10 i målforskjell over de fem kampene mot dem i serien. Vi tapte en på overtid og en på straffer. Statistisk sett har vi spilt jevnt med dem, og slik sett passet Frisk oss bedre enn Lillehammer.

Men skal Oilers unngå en tidlig sommerferie, må spillet opp flere hakk. Det vet Gulbrandsen godt. Sånn sett føles det godt for samtlige i Oilers-leiren at grunnserien nå er over. Den er satt punktum for. Den var historisk dårlig, ja, men nå er den i hvert fall historie.

Sluttspillet starter med blanke ark. Og nå har Oilers faktisk noe å spille for. Det har de ikke hatt de siste kampene av serien.

Les også

Oilers møter fjorårsfinalisten i sluttspillet

Går inn i kvartfinalen som underdog

– Det skal bli deilig å komme i gang. Det er denne perioden hockeyspillere elsker. Det er mann mot mann, ikke noe tilfeldigheter - det laget som er best over sju kamper er best, sånn er det bare, sier Gulbrandsen.

Og for første gang på mange år går Oilers inn i en kvartfinale som underdog. Oilers skal slå nedenfra. Det blir en helt ny rolle å håndtere. Hvordan det vil slå ut, gjenstår å se. Samtidig er det ikke sånn at Pål Gulbrandsen kan gå inn i sluttspillet med senkede skuldre. Klubben har et uttalt mål om NM-finale. Om Oilers ikke hever seg, kan det bli veldig tøft å nå.

– Hvordan blir det å gå inn i et sluttspill med det massive presset?

– Det er ikke noe press her. Det er Frisk som har presset på seg, avslutter Gulbrandsen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Frisk Asker