Sport

Jansrud spanderer fest på trenerne - lar dem bruke 180.000 kroner

– Kanskje litt voldsomt å svi av hele summen, men det er nesten de som bestemmer nå.

Kjetil Jansrud spanderer fest på støtteapparatet.

Kjetil Jansrud vant 180.000 kroner i bonus for innsatsen i Italia. Nå lover han å gjøre stas på støtteapparatet. Det skriver VG.

31 år gamle Jansrud var best sammenlagt gjennom de fire rennene i Italia. Dermed vant han en ekstrapott på 180.000, som kommer i tillegg til premiepengene fra Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Foran parallellstorslalåmrennet mandag skilte det kun to poeng mellom Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde. Da ble de to lagkameratene enige om at en eventuell sammenlagtpremie skulle gå til en fest for støtteapparatet etter sesongen.

- I og med at jeg nå vant denne, må jeg nesten være tro til det jeg sa. Premien blir også for trenerne sine koner og kjærester som ser lite til sine i løpet av en sesong, sier Jansrud til VG.

Les også

Jansrud vant igjen - på vei mot eksklusiv liste

Han innrømmer at 180.000 kroner på én fest er mye, men at det ikke er opp til ham hvordan kronene brukes.

- Det blir nok kanskje litt voldsomt å svi av hele den summen, men det er nesten trenerne som få lov til å bestemme nå, sier han.

- Utøverne får jo ofte heder og ære, mens trenerne som jobber 24 timer i døgnet ofte står i bakgrunnen, forklarer han videre.

Sportssjef Claus Ryste sier følgende om gesten:

- Kjetil er en raus type som ser dem rundt seg.

De norske fartskjørerne skal i aksjon allerede 27. desember med super-G i Santa Caterina.

(©NTB)

Les mer om

  1. Kjetil Jansrud