Keeperen reddet Tertnes fra stygg europasmell

Tertnes så ut til å bli sendt på hodet ut av E-cupen. Da bestemte Marie Davidsen for å stenge målet.

LEVENDE VEGG: Marie Davidsen reddet hele 16 skudd i annen omgang.

Tertnes — Odense 21-22

HAUKELANDSHALLEN (bt.no): - Jeg har nok aldri stått en bedre omgang i hele mitt liv, sier Marie Davidsen.

Tertnes har mye å takke sin unge keeper for. Uten henne hadde nemlig håpet om avansement i europacupen nærmest vært fraværende.

For det så lenge ut til at Tertnes skulle gå på hodet ut av turneringen søndag kveld. Danske Odense herjet i Haukelandshallen de første 40 minuttene, og ledet på det meste med hele ti mål.

Så bestemte Davidsen seg for å stenge målet helt.

Les også

Stine Skogrand klar for danske Silkeborg

- I min egen boble

 • Jeg skjønner egentlig ikke hva som skjedde. Jeg var i min helt egen boble, tror jeg, sier keeperen.

Og det er lett å forstå henne. Det var vanskelig å forstå hva som egentlig skjedde. I annen omgang reddet nemlig Davidsen hele 16 ganger, og for hver redning krympet forspranget til Odense inn med et mål av gangen.

— Jeg fikk litt mer hjelp fra forsvaret i annen omgang, og gjorde noen enkle redninger. Det hjalp på selvtilliten. Jeg hadde jo sett på video hvor de skyter, forklarer Davidsen, og legger til:

 • Jeg har vært dårlig de siste kampene, så det var deilig.

På de siste 22 minuttene scoret gjestene fra Danmark kun tre mål, mens Tertnes scoret elleve. Dermed endte det kun med et ettmålstap for bergenserne i det første av to oppgjør.

Et utgangspunkt som både kunne vært verre og bedre.

Les også

Tertnes-treneren venter til våren før han bestemmer seg

Fornøyd med utgangspunktet

 • Det er bedre å ligge under med ett enn med ti, sier trener Tore Johannessen, og viser til stillingen i starten av annen omgang.

For selv om han nok helst kunne tenkt seg å dra til Danmark med en solid ledelse i bagasjen, kunne han ikke være annet enn positiv etter måten laget slo tilbake på søndag kveld.

 • Alt gikk vår vei mot slutten, men likevel synes jeg vi viste at vi har nivået inne. Vi bør kunne kjempe om avansement der nede, sier Johannessen.

Det er lagets største stjerne helt enig i.

 • Utgangspunktet er helt ok. Det så stygt ut i starten av annen omgang, men å hente inn ett mål skal vi klare, sier verdensmester Stine Skogrand.
Les også

Eivind Tangen følger trolig kjæresten til Danmark

- Toppklasse

- Hva skjedde i første omgang, Johannessen?

 • Vi var ikke nærheten i noen faser av spillet. Vi var stillestående i forsvar, gikk ikke i duellene og hadde få redninger. Fremover stemte ikke løpene og pasningene var unøyaktige, sier treneren.

Han mener forsvars— og keeperspillet var det som utgjorde den store forskjellen fra omgang til omgang.

 • Marie gjorde noen fantastiske redninger, men prestasjonen henger også sammen med at forsvaret var flinkere til å legge press på dem. De kom ikke til de sjansene de ønsket i annen omgang, sier Johannessen.

Han ønsker likevel å fremheve keeperen sin, som tross alt reddet hele 20 skudd i løpet av kampen.

 • Annen omgang er helt i toppklasse. Den kan knapt bli bedre. Hun har stått mange gode kamper, både i år og i fjor, men denne omgangen er noe av det beste hun har gjort, sier han.

Selfiefavoritt

Også Skogrand lot seg begeistre av lagvenninnen i gult.

 • Det var et eller annet som skjedde med henne. Hun ble helt gal, sier backen.

- Har du sett henne så god?

 • Ikke denne sesongen.

Etter kampen fikk landslagsspilleren oppsiktsvekkende mye konkurranse om autografene. Det var Davidsen barna ville ta selfier med.

Og smilet satt ikke langt inne.

 • Nå er det viktig at vi er offensive i Danmark. Vi tok dem på kondisen og løpte fra dem mot slutten, så jeg har troen på at vi skal klare det der nede, sier keeperhelten.