Sport

«Ukjent» nordmann overrasket stort - klar for PGA Tour-turnering

Det gror godt på herresiden i norsk golf. Natt til fredag vant William Buhl det canadiske amatørmesterskapet, og nå er han klar for storturnering.

Norske William Buhl tok karrierens største seier da han vant det canadiske amatørmesterskapet natt til fredag. Foto: Justin Naro/ Golf Canada

 • NTB

Kristoffer Ventura er allerede klar for PGA-touren den kommende sesongen etter at han vant Pinnacle Bank Championship i Nebraska 22. juli.

Samtidig kan Viktor Hovland kvalifisere seg til PGA-touren gjennom tre finaleturneringer i august og september. Er han totalt blant de 25 beste der, vil også PGA-kortet gå i orden.

I natt overrasket «ukjente» William Buhl stort da han overlegent vant det canadiske amatørmesterskapet. Det skriver Norsk Golf.

 • FÅTT MED DEG DENNE? Drømmen brast da den norske golfstjernen måtte hasteopereres. Så tok han et valg som forandret livet.

Karrierens største seier

Buhl lå på 5.-plass etter åpningsrunden på 69 slag, men overtok ledelsen med en andrerunde på 68 slag, etterfulgt av en 67-runde onsdag.

Med en god avsluttende runde på torsdag vant han til slutt hele åtte slag foran sine nærmeste utfordrere, amerikanerne Calvin McCoy og Luke Kluver.

– Scoren ser kanskje kjedelig ut på scorekortet, men jeg måtte kjempe for de parene jeg gjorde. Jeg hadde tre eller fire par-putter på cirka tre meter. Det føltes herlig å avslutte med en birdie, spesielt foran publikum, sa Buhl til Golf Canada etter at karrierens største seier var i boks.

Buhl får delta i PGA Tour-turneringen RBC Canadian Open i juni neste år. Dersom Hovland og Ventura også spiller i den, vil det for første gang være tre nordmenn i én og samme PGA Tour-turnering.

Student

Seieren sikrer ham også deltakelse i neste ukes U.S. Amateur på Pinehurst, turneringen Viktor Hovland vant på Pebble Beach i fjor.

Buhl studerer til vanlig på University of Arkansas. Golflaget spiller i den øverste collegedivisjonen, og han skal avslutte sitt fjerde år på skolen.

Han har norsk mor og dansk far, men har aldri spilt på noe norsk landslag og er heller ikke medlem i en norsk klubb, selv om han representerer Norge internasjonalt. Han har heller aldri bodd i Norge.

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Golfinteressen var på vei ned i Norge. De nye stjernene gir håp om «hysteriske tilstander».

 2. SPORT
  Publisert:

  Ventura fikk fast plass på PGA-touren etter ny proffseier

 3. SPORT
  Publisert:

  Hovland gjør rankingbyks. Nå kan han få PGA-selskap av norsk kamerat.

 4. SPORT
  Publisert:

  «Tutta» spår Hovland-seier på PGA-touren innen ett år

 5. SPORT
  Publisert:

  Norsk golfkomet tangerte «umulig» rekord: – Det er ubeskrivelig bra

 6. SPORT
  Publisert:

  Golfoverraskelsen om de uvirkelige månedene: – Jeg kunne jo nesten skrevet bok