Sterk tredjeplass for Aksel Lund Svindal i comebacket

Kjetil Jansrud med femteplass. Beat Feuz vant Lake Louise-utforen.

STERK PRESTASJON: Aksel Lund Svindal er endelig tilbake i alpinsirkuset.

Aksel Lund Svindal slo til med en sterk 3.-plass i comebacket etter skade. 34-åringen er spesielt fornøyd med at han klarte å omstille etter fredagens trening.

Svindal ble kun nummer 29 under utfortreningen dagen før rennet. Han fikk justert det viktigste da alvoret startet.

– Jeg er fornøyd, spesielt fordi det gikk så mye bedre i konkurranse enn det gjorde på trening (fredag). Jeg hadde ikke en god følelse på trening, så da gjelder det å endre planen. Det klarte jeg. Jeg gikk over til plan B, og det fungerte. Det gikk fint, sa Svindal til NTB etter pallplassen.

Ingen klarte å gjøre noe med regjerende verdensmester Feuz i Canada i sesongens første utforrenn. Sveitseren var 32/100 sekund foran tredjemann Svindal.

– Jeg er litt lettet, faktisk. Man vet jo aldri. Det kostet litt å mobilisere i dag. Det er ikke sikkert det blir pallen, men det ser bra ut. Det kjennes godt ut, sa Svindal til NRK like etter at han hadde kjørt.

Østerrikeren Mayer var 9/100 sekund bak Feuz, som vant på tiden 1.43,76.

Les også

Har du lest det store intervjuet med Aksel Lund Svindal?

Svindal-hyllest

– For en mann Aksel er. Imponerende hele veien. Han har et «rennhode» som er helt vanvittig, sa Thomas Lerdahl og Marius Arnesen i NRKs kommentatorboks da Svindal var i mål fra startnummer 13.

Kjetil Jansrud ble nest beste nordmann på femteplass. Han var 63/100 sekund bak Feuz. Aleksander Aamodt Kilde (82/100) ble sjettemann.

– Tre nordmenn blant de seks. Vi må si oss godt fornøyd med laginnsatsen, konstaterte Svindal.

– Jeg ville gi gass, men det ble for rotete mot slutten. Det var også litt flatt lys, noe som gjorde det vanskelig å se konturene. Det ble litt for forsiktig i dag, sa Kjetil Jansrud til NRK.

Aksel Lund Svindal gjorde lørdag sitt comeback etter nesten et helt år uten konkurranse. Veteranen har kjempet seg tilbake etter at han i januar var gjennom et inngrep i sitt høyre kne.

Les også

Fransk toppalpinist omkom etter ulykke på trening

Gode minner

– Hvordan kjentes kneet ut underveis?

– Når du kjører, så kjenner du det ikke, men man kjenner det etterpå. Jeg skal ikke klage. Nå skal jeg trene litt på ergometersykkelen. Det høres sikkert kjedelig ut, men det er det som funker, sa en smilende Svindal til NRK.

Han vekslet 10/100 sekund foran lederen Feuz ved første mellomtid, men var like bak på annen. Etter hvert gjorde han noen småfeil, noe som gjorde at han ikke klarte å følge lederen. Likevel kjørte han altså inn til en sterk tid.

– Jeg har mange gode minner fra Lake Louise. Det var her jeg tok min første verdenscupseier. Jeg tror jeg kan kjempe om seieren her, sa Svindal til NTB før rennet.

Seier ble det ikke, men 34-åringen må si seg godt fornøyd med å bli treer. Søndag kjøres det super-G i Lake Louise.

– Vi skal se video av løypa i kveld. Så blir det lagmøte og middag, sa Svindal.

(©NTB)