Grimsbø erstatter Lunde i Györ

Györ mister keeper Katrine Lunde etter sesongen, men henter allerede nå inn en norsk landslagsvenninne.

Kari Aalvik Grimsbø.

Grimsbø erstattet gravide Lunde under håndball-EM nylig, men det mesterskapet endte ulykkelig for trønderen. Hun ble skadd og mistet nesten hele Norges gullferd i Ungarn.

Nå er det derimot klart at landslagskeeperen satses på av Györ, og hun bytter klubb umiddelbart. Det skjer nettopp fordi Lunde er gravid, mens en annen av ungarernes målvakter, Jelena Grubisic, er ute med en korsbåndskade.

– Det er en kjempesjanse for meg, og når en slik mulighet oppstår er det vanskelig å si nei. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Men det blir vondt å ta avskjed med klubben og menneskene i Esbjerg, hvor både familien min og jeg har vært megaglade for å være, sier Grimsbø i en pressemelding gjengitt av nettstedet europamester.dk.

Les også

Katrine Lunde gir seg i Györ

Norske profiler

Overgangen ble kunngjort av Esbjerg like etter 26-20-seieren over Nykøbing mandag. Laget, som topper den danske eliteserien, fortsetter sesongen med Emily Stang Sando, også hun norsk, og Bente Højmark som målvaktsduo.

Györ bekreftet også nyheten om Grimsbø-overgangen på sitt nettsted mandag. Mesterligavinneren fra de siste to sesongene skriver at den norske 30-åringen har undertegnet en kontrakt som gjelder for to og en halv sesong.

Katrine Lunde uttalte tidligere i måneden at hun gir seg i Györ etter sesongen. Også Heidi Løke spiller i den ungarske klubben.

Kari Aalvik Grimsbø har blant annet vunnet to OL-gull, ett VM-gull og fire EM-gull med Norge. (©NTB)