Sport

Gir slipp på utlendingene

Furuset har gitt slipp på alle sine utenlandske spillere for å redde økonomien. Nå krever spillergruppen konkrete svar om fremtiden fra styret.

Furuset har gitt slipp på Teemu Kuusisto og de andre utlendingene i klubben.
  • Mari Waagaard Thomassen

For to måneder siden godtok nesten samtlige A-lagsspillere et betydelig lønnskutt — 30 prosent av kontraktfestet lønn - og alt tydet da på at klubbens fremtid var sikret og økonomien på beina igjen. Men i går kveld skal spillerne ha fått nok en tung beskjed fra styret: Alle Furusets utenlandske spillere er etter det Aften erfarer fristilt fra kontraktene sine og må finne seg en annen klubb. De aktuelle spillerne skal være "fly forbanna" over å få denne beskjeden en knapp måned før seriestart. Utlendingene som nå står på bar bakke er fjorårets desiderte poengkonge i Furuset Teemu Kuusisto, stjernekeeper Mikael Vourio, skadeforfulgte Jouni Kulonen, backen Jonas Olsson og nykommeren Björn Gustafsson.

Millionunderskudd

Aften vet at de resterende spillerne har sett seg lei på stadig usikkerhet rundt fremtiden, og på gårsdagens møte skal de ha gitt styret en frist på et par dager på å komme med et konkret svar på hvordan ting ligger an. De fleste spillerne skal være innstilt på å fortsette i klubben så sant det er mulig, mens noen mener kontraktsvilkårene ikke er oppfylt og ønsker seg vekk. Det er ikke første gang Furuset har havnet i uføret på grunn av økonomien. Senest i 2002 gikk Furuset Ishockey konkurs, og måtte flytte ned til 2.-divisjon for å berge økonomien.Etter at penger er talt, regnskap gjennomgått og budsjetter satt opp, satt Furuset Ishockey igjen med et underskudd på 3,5 millioner kroner etter fjorårssesongen. Det er over 2 millioner kroner mer enn det var budsjettert med, men klubben klarte likevel å sette opp et budsjett som gjorde at forbundet ga dem lisens for 2008/09-sesongen. Etter det Aften erfarer var det her regnet med inntekter som ikke har kommet likevel, men hard jobbing og store kutt har ført til at gjelden nå skal være nede i 1,2 millioner kroner.

Les mer om

  1. Ishockey