Lindvik beste nordmann i Romania

Karl Geiger tok sin femte verdenscupseier i hopp da han vant i rumenske Rasnov. Marius Lindvik endte på 5.-plass.

Marius Lindvik hoppet seg inn blant de fem beste i fredagens renn i Rasnov.

Geiger hoppet to ganger 100 meter i HS97-bakken og fikk 270,3 poeng. Tyskeren har dermed vunnet alle de tre verdenscuprennene som har gått i liten bakke denne sesongen.

Stephan Leyhe ordnet tysk dobbeltseier, mens østerrikske Stefan Kraft ble nummer tre.

Lindvik var best i kvalifiseringen torsdag og hadde sjetteplassen etter 98 meter i 1. omgang. I finalen landet han på 96 meter, og gode stilkarakterer (3 x 19) ga det 256,5 poeng. Han avanserte med det en plassering, men var 13,8 poeng bak vinneren. Opp til pallplass var det åtte poeng.

Det har ikke blitt norsk seier i et verdenscuprenn for menn siden Marius Lindvik vant i Innsbruck 4. januar. Fredagens renn var verdenscuprenn nummer 997, men det første i Romania.

Jevnt om 2.-plassen

De fire første beholdt plasseringene fra første omgang. Leyhe hadde 99 og 97,5 meter og endte 5,5 poeng bak vinneren. Verdenscupleder Stefan Kraft tok tredjeplassen med 98 og 97,5 meter. Han endte fattige 0,2 poeng bak Leyhe.

Johann André Forfang ble nest beste nordmann på 14.-plass. Han fikk opp 95 meter i første omgang, men var litt ustø i landingen og ble trukket av dommerne. I finalen ble det bare 93 meter, og han falt tilbake en plassering.

Daniel-André Tande ble nummer 18. Han var nest lengst i prøveomgangen, og i 1. omgang fikk han opp 96 meter som ga 9.-plass. Han slo av seks meter i finalen og falt nedover på resultatlisten.

Johann André Forfang ble nest best av de norske hopperne i fredagens renn.

Måtte hoppe igjen

Kort etter at annen omgang startet kom det en snøbyge, og man fikk et lite opphold i rennet. De fem som hadde vært utfor fikk hoppe igjen senere i 2. omgang.

Anders Håre var derfor den første tellende hopper i finaleomgangen. Han forsvarte 26.-plassen fra første omgang etter hopp på 90 og 89,5 meter.

Halvor Egner Granerud hoppet sitt første verdenscuprenn for sesongen og fikk opp 89,5 meter som holdt til 24.-plass etter 1. omgang. I finalen slo han av fire meter og endte på 31.- og sisteplass.

Robin Pedersen landet på bare 87 meter i 1. omgang. Han endte på 42.-plass og fikk bare det ene hoppet.

(©NTB)