Storhamar tapte for overlegne Györ – Vipers med viktig seier

(Györ - Storhamar 39-26, Vipers - Ferencvarosi 27–26) Stine Bredal Oftedal (31) og Györ knuste Storhamar på hjemmebane, mens Vipers tok en viktig seier mot Ferencvarosi.

STORSPILTE: Stine Bredal Oftedal og Györ var bunnsolide på hjemmebane mot Storhamar.

Storhamar gikk dermed på sitt åttende tap i puljespillet i mesterligaen denne sesongen.

Playmaker Oftedal viste til tider klasse mot Storhamar, og noterte seg for fire mål i første omgang. Silje Solberg var også på banen for det ungarske storlaget, og vartet blant annet opp med en strafferedning før pause. Den norske landslagsspilleren storspilte i andre omgang.

De norske gjestene yppet seg til tider, men maktet aldri å komme tilbake da vertene rykket fra tidlig før pause.

Anniken Obaidli ble toppscorer for bortelaget med seks mål.

Storhamar er fortsatt på sjetteplass i gruppe B, som akkurat holder til playoff-spill i mesterligaen. Laget er to poeng foran tyrkiske Kastamonu med én kamp mer spilt. Tyrkerne møter Lokomotiva Zagreb søndag.

Vipers Kristiansand gikk seirende ut av en tett kamp mot Ferencvarosi i gruppe A.

Dermed holder Vipers følge med CSM Bucuresti i kampen om gruppeseieren. Det norske laget er to poeng bak med fire kamper igjen å spille.

De to beste i hver gruppe går direkte til kvartfinale, mens de fire neste skal spille playoff om avansement.

Lørdagens kamp ble avgjort nærmest helt på tampen.

Vipers er regjerende mester i turneringen og har ikke avgitt mange poeng i puljespillet så langt. De har vunnet sju kamper, spilt én uavgjort og tapt to. Uavgjortkampen var mot nettopp FTC, mens et av tapene kom mot CSM sist kamp.