Sport

Pogačar satte inn nådestøtet i kampen om den gule trøyen

Slovenske Tadej Pogačar (22) er kun sjarmøretappen unna sin andre Tour de France-tittel. Wout Van Aert (26) knuste alle på lørdagens tempoetappe.

VINNER: Tadej Pogačar avgjorde kampen om den gule trøyen på lørdagens tempoetappe.
  • Sebastian Melsom Johansen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Pogačar har vært fullstendig overlegen under årets utgave av det franske treukersrittet. Før lørdagens etappe ledet han med 5.45 minutter på danske Jonas Vingegaard (24).

Det gjorde at han kunne ta det relativt rolig på lørdagens tempoetappe. Sloveneren kjørte inn til åttendeplass og avgjorde kampen om den gule trøyen.

– Han må falle og havne på sykehuset for å ikke vinne dette nå, sier TV 2’s ekspertkommentator Christian Paasche.

Etter målgang knyttet sloveneren neven og feiret at han bare er en sjarmøretappe unna sin andre Tour de France-tittel.

Van Aert derimot viste frem sine utrolige tempoferdigheter og vant med 21 sekunder foran danske Kaper Asgreen på Tour de France sin neste siste etappe. Det er belgierens andre etappeseier i årets ritt.

– Å vinne en tempoetappe i Tour de France har vært en av mine største mål i karrieren, sier Van Aert i et intervju vist på TV 2.

– Det er alltid stressende å sitte der og vente på å se om det holder til seier, og da smaker det litt ekstra godt når man vinner, legger han til.

Sloveneren fikk sitt store gjennombrudd da han også vant fjorårets utgave av «touren». Den gangen med 59 sekunder ned til landsmann Primož Roglič.

Pogačar har vunnet tre etappeseiere i årets Tour de France. Den første kom allerede på «tempoen» på femte etappe.

– Det var en veldig god dag for meg. Jeg gjorde ingen feil. Det var perfekt vær. Dessverre var det noen ryttere som fikk våte veier, men jeg hadde perfekte forhold. Jeg presset meg bra og fant en fin rytme. Jeg er spent på resten av Tour de France, sier Tadej Pogacar til TV 2 i seiersintervjuet.

OVERRASKELSEN: Jonas Vingegaard (t.v.) er den som har hengt best med Pogačar, og lå overraskende på andreplass før lørdagens etappe.

Videre har sloveneren knust alle i fjellene og bygget opp en enorm ledelse.

Årets store overraskelse er danske Jonas Vingegaard. 24-åringen er den som har hengt best med Pogačar, og lå overraskende på andreplass før lørdagens etappe.

– Jeg hadde veldig gode bein i dag og var innstilt på å ikke miste andreplassen i sammendraget, sier Vingegaard i et intervju vist på TV 2 etter han syklet inn til tredjeplass på tempoetappen.

Det er fortsatt én etappe igjen av årets Tour de France, men det er en sjarmøretappe med en avslutning for spurterne. Med mindre Pogačar får et uhell eller havner i en ulykke vil han vinne rittet.

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Tadej Pogacar
  3. Sykling