Stjernespissen har ennå ikke scoret for Åsane i år: – Det er noe som skurrer

Åsane står med fem kamper på rad uten seier etter 0–1-tapet for Jerv.

Det har ikke gått på skinner for Geir André Herrem og Åsane i det siste. Spissen har fortsatt til gode å score i årets sesong, og Åsane står nå med fem kamper på rad uten seier.

– Dette var svakt. Vi var ikke farlige fremover i banen, og det har vi ikke vært på lenge. Det er noe som skurrer, sier Åsane-spiss Geir André Herrem til Bergens Tidende etter 0–1-tapet for Jerv mandag kveld.

Herrem, som spilte i Åsane fra 2015 til 2017, kom tilbake til klubben i forkant av årets sesong. Han har spilt syv kamper for oransjetrøyene i 1. divisjon denne sesongen, men har ennå ikke funnet nettmaskene.

– Det er kjedelig, men for å gjøre mål må man få sjanser. Jeg er avhengig av de rundt meg, sier 33-åringen.

– Veldig rart

Åsane står med fem kamper på rad uten seier, og med tap i de tre siste oppgjørene. Stjernespissen irriterer seg over måten laget har spilt på i det siste.

– Vi må bli flinkere til å variere. Jeg kan springe fra så å si alle i denne divisjonen. At vi ikke bruker det oftere, er veldig rart, konstaterer Herrem, og fortsetter:

– Vi må slutte å være så forbanna omstendelige. Vi trillet ballen rundt til vi mistet den, og da skjedde det ingenting fremover i banen. Vi må få noen innlegg i boksen, skape litt trøkk og komme til målsjanser.

Åsanes assistenttrener, Remi Natvik, snakket til mediene etter kampen.

– Ut av dritten fortest mulig

Åsanes hovedtrener Morten Røssland pådro seg en hjernerystelse i forkant av Aalesund-kampen forrige uke. Han var til stede på mandagens kamp, men var fortsatt ikke helt i slag.

Assistenttrener Remi Natvik var dermed den som snakket med mediene etter kampen. Han var ikke fornøyd.

– I dag synes jeg ikke vi var gode nok. Vi slurvet på enkle ting og gjorde altfor mange enkle feil som ikke ligner på oss, sier Natvik.

Selv om laget står med fem kamper på rad uten seier, der fire av oppgjørene har endt i tap, mener både Herrem og Natvik at det ikke er krise ennå.

– Nei da, det er det ikke. Man må bare stå i det, svarer Natvik.

– Nei. Får man to eller tre seire på rad, så er man der oppe igjen. Det handler bare om å komme ut av denne dritten fortest mulig, svarer Åsane-spiss Geir André Herrem.

Geir André Herrem mener han ikke blir foret med nok sjanser. – Jeg er avhengig av de rundt meg, sier han til BT.

Stillingskrig i 1. omgang

Førsteomgangen satte seg aldri helt på Myrdal stadion. Begge lag forsøkte tidvis å presse høyt, og det ble aldri etablert en skikkelig rytme i kampen.

Men drøye ti minutter ut i omgangen, kunne Åsane gått i ledelsen. Høyreback Jonas Fredriksen kom til et innlegg og siktet mot Geir André Herrem, men sistnevnte lyktes ikke med å få en berøring på ballen.

Like før lagene gikk i garderoben, var Åsane farlig frempå igjen. Jonas Fredriksen fikk fyre av inne i Jerv sin 16-meter og forsøkte å sette skuddet i lengste hjørne, men bortelagets sisteskanse Øystein Øvretveit var på plass for å avverge.

Jonas Fredriksen ble hentet tilbake fra låneoppholdet i Øygarden i forkant av kampen mot Aalesund.

Tredje tap på rad

Etter den femten minutter lange pausen var det bortelaget Jerv som skapte de store sjansene. Seks minutter ut i omgangen var de nære etter flere blokkerte forsøk inne i Åsanes 16-meter.

Det var et frempek på hva som skulle komme, for etter en times spill kom kampens første mål. Willis Furtado kom fri på Jervs høyreside og satte ballen i det nærmeste hjørnet forbi Thomas Hille i Åsane-buret. Scoringen fastsatte resultatet til 0–1 på Myrdal stadion.

Dermed har Åsane tapt de tre siste kampene og står fortsatt med 13 poeng. Oransjetrøyene ligger på 8. plass etter at en tredjedel av sesongen er ferdigspilt.

Neste Åsane-kamp er borte mot serieleder HamKam søndag 11. juli.

Åsane har ikke vunnet på Myrdal stadion siden 12. juni. Da slo de Start 2–0.