Armstrong viste muskler

Amerikaneren så ut til å være parkert i fjellene, men plutselig smelte Tour de France-legenden til.

Lance Armstrong, Alberto Contador og alle andre andre favorittene, minus Cadel Evans, kom igjen samlet til mål.

Saxo Bank satte fart på hovedfeltet opp Col du Petit Saint-Bernard, dagens siste fjell, og da kaptein Andy Schleck brente til fire km fra toppen var det bare Contador, Klöden, Wiggans og tre andre ryttere som klarte å følge. En av dem som ble sittenden igjen bak var Lance Armstrong. Amerikaneren klarte ikke å svare på tempoforandringen til yngstebror Schleck og var i løpet av kort tid nesten halvminuttet bak. Se resultatene fra dagens etappe her Men den syvdobbelte mesteren fant ut at nok fikk være nok og kastet på kull. Med et enormt magedrag tok han sats og startet jakten på de andre favorittene foran i løypa. Og da var det for første gang i år at man virkelige så konturene av den gode gamle Lance Armstrong. Et par minutter senere satt Armstrong igjen side om side ved sin kaptein Alberto Contador. Alle favorittene, bortsett fra Cadel Evans, trillet dermed i mål sammen. Evans klarte ikke å henge med over det siste fjellet og var nærmere tre minutter bak sine konkurrenter. Contador beholder den gule ledertrøyen med Lance Armstrong på andreplass, 1.37 minutter bak.

Baskisk bruddseier

Et brudd på 18 mann gikk allerede på den første kilometeren av dagens etappe, og de sterkste klatrerne holdt unna helt til mål. Over den siste fjelltoppen var bruddet redusert til to grupper à fire mann, og da det hele skulle avgjøres var alle åtte samlet. Halvannen kilomter før mål klarte Euskatels Mikel Astarloza å rive seg løs fra de andre og da ingen klarte å svare, kunne spanjolen juble for sine første etappeseier i Tour de France. Thor Hushovd trillet i mål 24 minutter bak vinneren. Cavendish var tre minutter bak Hushovd igjen.

Voigt direkte til sykehus

Kurt Asle Arvesens lagkamerat Jens Voigt smalt i asfalten på vei ned det siste fjellet. Saxo Bank-rytteren klarte ikke å ta seg for og skled flere titallsmeter på brystet før han stoppet opp. Tilstanden til Voigt er ikke kjent, men tyskeren klarte ikke å sette seg på sykkelen og ble kjørt direkte til sykehus. — Vi vet ikke så mye ennå, men heldigvis var han ved bevissthet. Det er bedre enn fryktet, sier Saxo Banks pressesjef, Brian Nygaard, til dansk TV 2. Saxo Bank mistet tidligere i årets ritt Kurt Asle Arvesen da nordmannen brakk kragebeinet.

Les også: