Sport

Halvorsen vant sin første proffseier: – Det gjør noe med statusen hans i laget

Kristoffer Halvorsen var sterkest i spurten og vant siste etappe i det australske sykkelrittet Herald Sun Tour.

Her vinner Halvorsen sin første proffseier, foran Dion Smith. CHRIS PUTNAM/REX/SHUTTERSTOCK / CHRIS PUTNAM/REX/SHUTTERSTOCK

 • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no

Det var hans første triumf i proffkarrieren. Den norske Sky-rytteren tok seieren foran Dion Smith fra New Zealand.

Halvorsen ble i forkant plassert i en perfekt posisjon, skriver procycling.no. Med underkant av 200 meter igjen startet han spurten og så seg aldri tilbake.

– Laget gjorde en fantastisk jobb, og vi hadde god kontroll hele veien. Jeg måtte bare sitte på Owain Doulls hjul, og så tok han meg til streken. Han gjorde en skikkelig god jobb, og med 150 meter til mål svingte han til siden. Da prøvde jeg å komme meg til målstreken først, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Halvorsen til Cyclingnews.

Halvorsen startet sesongen i Australia også i fjor, men da gikk Sky-rytteren i bakken og brakk hånda, da blir kontrastene store.

– Det var veldig deilig med en seier - og en god start på sesongen er alltid viktig. Dette er en helt annen opplevelse enn i fjor. Da reiste jeg hjem med brekt hånd og 2–3 uker uten trening, mens jeg i år reiser hjem med to etappeløp i beina, god trening og en seier, sier Halvorsen til Fædrelandsvennen noen timer etter løpet.

– Det gir selvtillit og motivasjon

Thor Hushovd hadde ikke fått med seg at Halvorsen hadde vunnet sin første proffseier da Fædrelandsvennen ringte søndags morgen, men han tror seieren er viktig.

– Så gøy! utbryter 41-åringen da han får høre at Halvorsen har tatt sin første seier.

– Det er først og fremst veldig artig for Halvorsen som har hatt store forventninger knyttet til seg. Det gir han selvtillit og motivasjon til å fortsette å kjempe om seirene, så får vi håpe han er sulten på å vinne, og det virker jo slik, sier den tidligere spurteren.

Thor Hushovd her fra Tour des Fjords i 2018. Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Det å vinne sykkelløp er ikke bare viktig for syklisten personlig, men Hushovd mener det gjør noe med statusen til Halvorsen.

– Det gir han en annen status innad i laget, og da blir det lettere for han å få hjelp i spurtene seinere, sier Hushovd som står med tolv etappeseire i Tour de France.

Seieren var hans første som proffsyklist, tidligere var hans beste resultat en andreplass fra Handzame Classic i 2018. 22-åringen har vært en del av Sky-laget siden forrige sesong.

– Bare seier er godt nok i Team Sky

Hushovds tidligere lagkamerat i Crédit Agricole og sykkelekspert i TV 2, Mads Kaggestad er glad på Halvorsens vegne – og minner om at standardene er høye i et lag som Team Sky.

– Der er bare seier godt nok i et lag som Sky, og det er grenser for hvor mange opptrekk de kjører for deg uten at du vinner. Nå har de jobbet for han med en del opptrekk med rutinerte ryttere – og så leverer han, det er viktig, sier Kaggestad som minner om kontraktsituasjonen til Halvorsen.

– Han har bare et år igjen av kontrakten, og skal forhandle om en ny avtale, da kan du ikke bare ha resultat rundt tiendeplass, sier den tidligere syklisten fra Modum.

41-åringen har kjørt mange spurtopptrekk i sin karriere, og han mener man ikke skal undervurdere det mentale hos en spurter.

Mads Kaggestad var selv sykkelproff i franske Crédit Agricole. Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– En spurter må vinne en gang iblant. Det er ikke bra for dem om de går for lenge uten en seier, det sitter mentalt, fortsetter den tidligere proffsyklisten som ikke tror det er siste gang vi får se Halvorsen på toppen av podiet.

– Sky kommer til å gi han et rittprogram der han har gode sjanser til å hevde seg, og denne seieren her har gitt han en trygghet, så jeg tror vi kan få se han med flere seire, vi er tross alt bare i starten av februar, avslutter Kaggestad.

Sammenlagt ble Herald Sun Tour vunnet av Halvorsens lagkamerat Dylan van Baarle. Nederlenderen overtok ledelsen lørdag og holdt på den også etter rittets siste etappe. (@NTB)

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Sykkel
 2. Kristoffer Halvorsen

Relevante artikler

 1. SPORT

  Bare nesten for Halvorsen i Australia: – Noen centimeter for dårlig

 2. SPORT

  Hushovd: – Tror Halvorsen kan vinne etapper i Giro d’Italia

 3. SPORT

  Halvorsen på fjerdeplass i sterkt felt: – Akkurat nå er han topp ti spurtere i verden

 4. SPORT

  Halvorsen tok etterlengtet etappeseier: – Jeg trengte virkelig denne

 5. SPORT

  – Det er jo kjempestas at Kristoffer har nådd et av målene

 6. SPORT

  Hushovd mener Halvorsen må bytte lag for å sykle Tour de France