Sport

Lørenskog snøt Oilers for klubbrekord

Endte seiersrekken til Stavanger Oilers.

Stavanger Oilers tapsrekke endte torsdag.
  • Fredrik Fornes

Stavanger – Lørenskog 2-3 (0-0, 1-1, 1-2).

Serieleder Oilers kunne tangere klubbrekorden for antall seiere på rad hvis de slo Lørenskog på hjemmebane torsdag kveld, men i stedet var det gjestene som tok sin fjerde seier på de fem siste bortekampene i DNB Arena da de snudde 2-1 til 2-3. ## Oilers dominerte første periode

Og det var også Lørenskog som tok føringen i Oilers’ storstue. Stavanger-laget fikk sin første, store sjanse i kampen allerede etter 27 sekunders spill, men Tyler Plante i Lørenskog-målet ryddet opp.

Petter Thoresens menn dominerte i hele første periode, men timingen og pasningene var ikke like presise som da Vålerenga ble ydmyket på Jordal tirsdag. Likevel var Oilers svært nære å ta ledelsen flere ganger i løpet av de første 20 minuttene. Gjestene, som lå på delt 2. plass på tabellen, ti poeng bak Oilers før torsdagens kamp, hadde et par gode muligheter, men fikk sjelden låne pucken av Oilers-spillere fulle av selvtillit. Serielederne klart imidlertid aldri å overliste Plante i LIK-buret i løpet av den første perioden, som endte målløs til tross for 13-4 i skudd.

Midtperioden startet med en Oilers-utvisning, og med det fikk også Lørenskog muligheten til å ta initiativet i kampen. Og den sjansen lot ikke østlendingene gå fra seg. Oilers mistet noe av momentet, og bortelaget var nære ved å ta ledelsen i det påfølgende overtallet. Mål ble det imidlertid ikke, og like etter fikk Tommy Kristiansen og Dan Kissel en kjempesjanse alene mot Tyler Plante. Gjestenes sisteskanse reddet imidlertid mesterlig, og første halvdel av den andre perioden ble en nokså sjansefattig affære med bare 1-2 i skudd.

Slo tilbake

Lørenskog har vært Stavanger Oilers tøffeste utfordrer på tabellen denne sesongen, og viste hvorfor torsdag kveld.

Da Dennis Sveum pådro seg en tominutters utvisning etter 30.44, ble det omsider scoring i DNB Arena. Mats Trygg fyrte av fra blå i overtall etter 31.40, og pucken skled så vidt i mål bak en dekket Ruben Smith. Dermed var Lørenskog i føringen, til Oilers-trener Petter Thoresens store irritasjon.Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før Oilers sørget for balanse i regnskapet igjen. Da Oilers-sjefens sønn Steffen Thoresen pådro seg en tominutters utvisning etter 33.20, var Dan Kissel nådeløs. Poengjegeren sendte av gårde et knallhardt slagskudd fra blå til 1-1 assistert av Nick Plastino, som gjorde poeng i sin niende kamp på rad, og Kristian Forsberg.

Vertene spilte bedre igjen etter utligningen, men flere mål ble det ikke i en ganske svak Oilers-periode som endte med 6-9 i skudd.

Scoring ble det imidlertid etter bare 1.07 av 3. periode da Mathias Trettenes utnyttet Oilers’ fjerde overtall i kampen til å sende Oilers i føringen 2-1. Nok en gang var det Dan Kissel som fyrte løs, og da Tyler Plante måtte gi retur, var 21-åringen lynraskt framme og puttet pucken i mål. Dermed var Oilers plutselig foran for første gang i oppgjøret.

Lørenskog nektet å gi seg

Lørenskog nektet likevel å gi seg, og etter 51.36 var lagene like langt da Olai Sveine Johannessen etter litt rot i Oilers’ bakre rekker på merkelig vis klarte å sende pucken i en perfekt lobb over Ruben Smith til 2-2. Fem minutter ut i den siste perioden havnet Oilers-spiller Joakim Hjelm og Lørenskogs Simon Olsson i et skikkelig basketak som sendte begge i garderoben med 5 minutter + videodømming. Det så ut til å gi gjestene ny tenning, for fem minutter senere satte David Laliberté pucken i mål til 2-3. Oilers jaget igjen utligning, men maktet ikke å skape de store sjansene. Petter Thoresen tok ut keeper Ruben Smith halvannet minutt før slutt, men flere mål ble det ikke i DNB Arena. Lørenskog tok dermed sin fjerde seier på de fem siste bortekampene i DNB Arena, og sørget for å sette en effektiv stopper for Stavanger-lagets seiersrekke.

Les også

  1. Oilers-suksess ingen gullgruve

  2. Oilers-direktøren etter 6-1-seieren: - Ikke vårt ansvar å sørge for en jevn serie

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Lørenskog IK
  3. Stavanger Oilers