Sport

Jakob sier nei til Europa-laget

Uten forvarsel ble Jakob Ingebrigtsen (17) innlemmet i Europa-laget som skal konkurrere i terrengløp mot USA og Storbritannia i januar. Det blir ikke noe av.

To glade gutter, Jakob og Gjert Ingebrigtsen, etter at 16-åringen har vunnet EM-gull på 5000 meter i klassen for 20-åringer i Italia. Gjennombrudd? De fleste mener det, men ikke de såkalt sakkyndige i juryen som nominerer til NRKs idrettsgalla.
  • Egil Ø. Nærland
    Egil Ø. Nærland

Sandnes: - Det må ha vært en misforståelse, kommenterer trener Gjert Ingebrigtsen overfor Aftenbladet.

– Vi har ingen planer om at Jakob skal løpe i Edinburgh den 13. januar. For det første har vi ikke lagt inn konkurranser på den tiden, for det andre er han ikke gammel nok. Du må visstnok være 18 år for å delta i U20–klassen, forklarer treneren.

Løpet i den skotske hovedstaden heter Great Edinburgh XCountry og har blitt en lagkonkurranse i junior- og seniorklassene mellom Europa, Storbritannia og USA. Flere toppløpere pleier å være med, deriblant banekongen på 5000 og 10.000 meter, Mo Farah.

Det frister ikke Ingebrigtsens til å endre opplegg i EM-sesongen.

Les også

Jakob Ingebrigtsen ikke nominert til Idrettsgallaen

Etter suksess med nytt EM-gull i terrengløp til Jakob og flott comeback av Henrik i Samorin, Slovakia for snart to uker siden, opplyser Gjert at Jakob trener maks allerede.

Filip, som måtte stå over EM grunnet sykdom, er også i full trening, mens Henrik tar det litt med ro.

– Han sliter litt, 10 kilometer i de harde løypene tok på, men han er snart tilbake, mener Gjert Ingebrigtsen som er nominert til tittelen Årets trener på den kommende Idrettsgallaen.

Det tenker han ikke mye på, men som så mange andre undres han over at ikke Jakob er nominert til tittelen Årets gjennombrudd.

Les også

Sterkt comeback av Henrik Ingebrigtsen etter langtidsskaden

– Sjelden har jeg merket at flere fra media ringer og undres hva jeg syns. Jeg vil ikke si så mye, men underlig er vel det rette ordet. Det handler om idrettspolitikk, drister han seg.

Juryen har faktisk begrunnet med at Jakob er for ung til å bli nominert, men det er vel som 17-åringen selv tenker:

– Jeg kan vel ikke få gjennombruddet mer enn en gang.

Filip Ingebrigtsen er for øvrig nominert i klassene «Årets mannlige utøver» og «Årets navn».

Les også

Jakob Ingebrigtsen vil vinne 10 titler før han blir senior

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Gjert Ingebrigtsen
  3. Jakob Ingebrigtsen
  4. Filip Ingebrigtsen
  5. Edinburgh
  6. Idrettspolitikk
  7. Slovakia