Bergerud strålte i Norges siste test før VM

Torbjørn Bergerud herjet i mål da Norges håndballherrer rotet seg inn i en måltørke på veien mot 30-26-seier over Brasil i den siste oppkjøringskampen før VM.

Målvakt Torbjørn Bergerud imponerte for Norge mot Brasil.

Norge 30–26 Brasil

Målvaktens strålende spill gjorde at de søramerikanske gjestene ikke straffet hjemmelaget mer i Nordstrand Arena søndag kveld. Et kvarter ut i annenomgangen hadde Bergerud kun sluppet inn fire mål.

– Det føles deilig. Førsteomgangen er ikke så ille, men vi blir presset i flere perioder. Da får vi mange skudd mot oss. For egen del synes jeg det er en fin match. Vi får justert forsvaret i annenomgangen, og da får jeg gjort flere av de «lette» redningene, sa Bergerud til TV 2 etter kampen.

Landslagssjef Christian Berge skrøt også av lagets målvakt.

– Torbjørn står veldig bra, men han har også vært god på trening, sa Berge.

Ledet med seks

Norge så ut til å gå mot en soleklar seier da Espen Lie Hansen gjorde 26-20, men så fikk Christian Berges lag brått scoringssperre. Hele syv minutter gikk det før Sander Sagosen brøt tørken.

Da satte trønderen, som mange mener er verdens beste håndspiller, inn 27–23 på et straffekast. Sagosen ble til slutt toppscorer med syv mål. Også kaptein Bjarte Myrhol kom opp i samme antall.

Norge ledet 19–16 til pause. Da hadde Sagosen storspilt, men defensivt var det ikke toppklasse. Det var det heller ikke mot Nederland i lørdagens 26-29-seier i samme hall.

De norske slapp inn langt færre mål etter sidebytte. Det skal Bergerud ha den største æren for. Hans keeperspill reddet Norge da det virkelig buttet fremover.

– Gleder meg vanvittig

Norge vant alle sine tre kamper i oppkjøringsturneringen på hjemmebane. Island ble torsdag slått 31–25.

Laget VM-åpner mot Tunisia 11. januar.

Christian Berge var god fornøyd med prestasjonene i oppvarmingsturneringen, på tross av noen defensive utfordringer mot Brasil.

– Nå gleder jeg meg til VM. Jeg gleder meg vanvittig.

(©NTB)