Først løp de helmaraton, så halvmaraton og til slutt 10 km i Oslo

Den tidligere landslagsspilleren i håndball er blitt en ekstrem idrettsutøver.

Guro Skjeggerud og Frank Løke liker det ekstreme. Som å løpe først maraton, så halvmaraton og til slutt ti km i Oslo. Det var første gang i fjor at arrangøren tilbød denne muligheten. FOTO:
  • Mette Bugge

Frank Løke og Guro Skjeggerud løp først helmaraton, så halvmaraton og til slutt 10 km i Oslo.

Over syv mil i hovedstadens gater. Frank Løke, tidligere landslagsspiller i håndball fra Runar i Sandefjord, mener selv at han er ekstrem.

Tromsø-innflytter Skjeggerud, opprinnelig fra Sandefjord, forstår at folk lurer på om hun er vel bevart, men det lover hun. Det ligger mye trening bak det å kunne stille på en slik trippel.

Les også

Hadde aldri løpt maraton før - her jubler han for overlegen seier

De fleste måtte gi seg

Av de 54 som startet i herreklassen, var det kun 18 som kom til mål. Skjeggerud var én av fire kvinner som gjennomførte trippelen. Blant kvinnene var det 13 som hadde slike ambisjoner, men det ble tøffere enn forventet.

— Ja, det er ekstremt, vi pusher grenser og ser hva kroppen kan klare, sier Løke.

Han synes det er stas å være med på en slik opptur, som han kaller det. De fleste vil riste på hodet og si at det går over alle støvleskafter.

Men både han og Skjeggerud visste hva de gikk til.

Les også

Kulturministeren lanseres som internasjonal dopingjeger

Vant til lange løp

— Jeg har vært med på løp i ultraterreng, det vil si sånne gærne ting tidligere. Det som var spesielt her, var at det var pause mellom løpene. Det var ikke bra. Jeg ble så stiv mellom slagene, sier den tidligere strekspilleren. Han ga seg i sandefjordklubben denne uken.

- Hva var verst i Oslo Maraton?

— Maraton er tøft i seg selv, men det var tøffest å starte halvmaraton. De første fem-seks kilometerne vrengte alt seg. Den avsluttende 10-kilomerten ble bare en sjarmøretappe.

Satser mot VM

Skjeggerud, som sto og pratet med Løke i målområdet etter at begge var ferdig med denne prøven, har også spilt håndball, i sandefjordklubben GØIF.

Nå er hun 43 år, er ungdomsskolelærer og har løpt flere slike løp.

— Neste mål er VM i ultraløp i Spania, opplyser sandefjordsjenta, som elsker løp over flere timers varighet.

Denne gangen kom hun inn på tiden 5.50,56, som ga 2. plass totalt etter Laila Mehus (5.12,46) fra Stord. Det var en maktdemonstrasjon. Mehus karret seg under tre timer på maraton (2.59, 33), fikk 1.28,42 på den halve distansen og avsluttet med 44.31. Skjeggestad representerer Romerike Ultraløpklubb, og lagvenninne Louise Skak (5.52,04)endte på tredjeplass.

Smeby i egen klasse

I herreklassen var det Kenneth Smeby fra Gular som var den aller raskeste. 4.33,52 totalt. Frank Løke endte på 9. plass (5.29,38), og det var han fornøyd med.

— Målet var å komme under seks timer.

Må ned ytterligere 12 kg

Løke vil satse på denne langløpingen i årene fremover, men ønsker å kvitte seg med mer vekt.

- Jeg skal videre ned i tid og kg. På det meste har jeg veid 115, nå veier jeg 92, men jeg må ned til 80 for å kunne oppnå en bedre tid , sier 36-åringen.

— Jeg har drevet med lagidrett hele livet. Nå synes jeg dette er mest gøy. 24-timersløp på Bislett seint i høst blir nok neste utfordring. Jeg har i alle fall meldt meg på.

- Hvorfor gjør du dette?

— For å tilfredsstille konkurranseinstinktet.